Desmit maltās gaļas ēdienu recepšu izlase – pīrādziņi, zupa, otrais, uzkoda un citi labumi

Sautējumi, zupas, kotletes, tīteņi, pīrādziņi — no maltās gaļas var pagatavot tik dažādus ēdienus!

Foto: žurnāls Garšīgs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: žurnāls "Garšīgs"

Jau gadiem ilgi, kad nespējam izdomāt, ko šovakar gatavot, mēs ķeramies pie čili brūvēšanas, piešķirsim tam nosaukumu – Mūsmāju maigais čili. :) Tas ir ātri un garšīgi!
Nepieciešamās sastāvdaļas: maltā gaļa (pēc izvēles. Protams, izcili, ja tavā acu priekšā tiek samalts tevis izvēlēts gaļas pikucis), vārītas pupiņas (var arī konservētās), 1-2 burkāni, 1-2 sīpoli, ķiploka daiviņa, tomātu mērce. Ja vien ir, mēs pievienojam arī zaļumus – pētersīļus un/vai lociņus. Var pievienot arī marinētus tomātus un smalki sakapātu kaltētu vai svaigu čili pipariņu, taču mēs gatavojam „maigo” versiju, lai garšotu arī bērniem.


Divi vienā jeb Vakariņas sliņķiem tie ir kartupeļu biezeņa (var izmantot arī vakardienas biezeni) un maltās gaļas rullīši, kas noteikti sanāk tik glīti, ka ceļami arī svētku galdā!


VECMĀMIŅAS KĀPOSTU TĪTEŅI. Tu taču esi baudījis savas mammas vai vecmāmiņas gatavotos kāpostu tīteņus?! Ja līdz šim tu neesi izmēģinājis roku tīteņu tīšanā, laiks ķerties pie darba, jo kāposti tirgū vēl labu labie! Galvenās ēdiena sastāvdaļas – maltā gaļa un kāposts.

 VISTAS GAĻAS KOTLETĪTES. Ļoti vienkārši pagatavojamas kotletes, ko vari gatavot arī no smalki sagrieztas vistas filejas.


KARTUPEĻU TORTE AR MALTO GAĻU UN DĀRZEŅIEM.

Šis nav ēdiens, kas taps gluži 20 minūšu laikā, tomēr tas ir kas interesants, jo rezultātā sanāk tik tiešām torte! Ja tev jāiepriecina jubilārs, kurš ar saldumiem uz jūs, cel galdā šo sātīgo un sāļo kūku!


KLASISKĀS KOTLETES no cūkgaļas un liellopu gaļas – ēd visi. Lieli, mazi un pat neēdāji. 

 

Reklāma
Reklāma

MAZO KOTLETĪŠU ZUPA  jeb frikadeļu zupa būs īpaši sātīgs ēdiens, kas var apvienot gan otru, gan zupu. 


 

Recepte no vecmāmiņas pūralādes VILTOTAIS ZAĶIS.  


KĀRTAINĀS MĪKLAS PĪRĀDZIŅUS pildītus ar gaļu, spēs pagatavot arī iespācējs. Skaties recepti. Pagatavojami 30 minūtēs. 

 

SLIŅĶU SAUTĒJUMS – sagriez dārzeņus, pieliec gaļu un aizmirsti par stāvēšanu pie katla uz 1.5 stundu!