Rudzu – kviešu maize

 10. marts 2010 18:00 Recepte  skatījumi: 8459



Samaisa kopā un izsijā miltus, cukuru, sāli, raugu, ķimenes un tad pievieno siltu ūdeni, eļļu un mīca līdz izveidojas viendabīga, mīksta mīkla. Pārsedz ar dvieli un liek raudzēties siltā vietā  apm. 1h. Tad liek  formās (mazliet vairāk par pusi) un tad atkal uzraudzē apm.  0,5h, Cep sakarsētā līdz 200`t un cepam 30-45 min., līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa. Izņemot no krāsns, klaipiņus pārsmērē ar pienu vai sviestu.

Sastāvdaļas

1. Rudzu milti
3 glāzes
2. Kviešu milti
3 glāzes
3. Ūdens
3 glāzes
4. Cukurs
1 ēd.k
5. Raugs sausais
20 gr
6. Ķimenes
3 ēd.k
7. Eļļa
1 ēd.k
8. Sāls
1 ēd.k


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk