Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 3.5/5
    Inta Linde

    Profesionāle. Ja no Jūsu zoba atlikusi desmitā daļa, viņa uzbūvēs jaunu un vēl- Viļķenes bērniem ir labākie zobi Latvijā. Neticiet? Atbrauciet un apskatiet!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Joku konkurss: Līdz kāzām!

Meklēju ķemmi un nevaru atrast, sāku mazliet nervozēt. Irbe /3.g./ nāk man palīgos meklēt un mierina: - Nekas, mammīt, neuztraucies, līdz kāzām atradīsies!      Visus konkursam iesūtītos jokus lasi ŠEIT! Lai iesūtītu savu joku konkursam, SPIED ŠEIT!     Piedalies NOVEMBRA joku konkursā!  

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Uzcep sēņu plātsmaizi! Recepte
Izmēģini ko jaunu!

Receptes » Maizes cepšana

Rudzu – kviešu maize

Recepte / Maizes cepšana | Skatījumi 8057

Sastāvdaļas

1. Rudzu milti 3 glāzes
2. Kviešu milti 3 glāzes
3. Ūdens 3 glāzes
4. Cukurs 1 ēd.k
5. Raugs sausais 20 gr
6. Ķimenes 3 ēd.k
7. Eļļa 1 ēd.k
8. Sāls 1 ēd.k

Samaisa kopā un izsijā miltus, cukuru, sāli, raugu, ķimenes un tad pievieno siltu ūdeni, eļļu un mīca līdz izveidojas viendabīga, mīksta mīkla. Pārsedz ar dvieli un liek raudzēties siltā vietā  apm. 1h. Tad liek  formās (mazliet vairāk par pusi) un tad atkal uzraudzē apm.  0,5h, Cep sakarsētā līdz 200`t un cepam 30-45 min., līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa. Izņemot no krāsns, klaipiņus pārsmērē ar pienu vai sviestu.

Piesakies virtuves jaunumiem!


Iesūtīja: Dina Liepājniece
Raksts publicēts 10. Mar 2010 18:00



 

LAPAS KARTE