Aknu plācenīši

 09. marts 2010 14:00 Recepte  skatījumi: 14783



Vistu aknas nedaudz apcep uz pannas eļļā no vienas puses, apgriež uz otru pusi un pārkaisa ar plāni sagrieztu sīpolu. Uzliek pannai vāku, lai nedaudz pasutinās. Kad aknas gatavas, tās atdzesē turpat pannā.Tad samaļ gaļas mašīnā, pievienojot arī sīpolu, kas sautējās kopā ar aknām. Baltmaizes šķēles izmērcē nelielā ūdens daudzumā, saspaida un pievieno samaltajām aknām.Tad pievieno olu, miltus un garšvielas (sāli, piparus). Visu labi sajauc. Uz pannas sakarsē eļļu un liek ar karoti aknu masu (apmēram 2 cm biezumā), lai veidojas nelieli plācenīši. Var ēst gan siltus ar piedevām (kartupeļiem, rīsiem, makaroniem), gan aukstus uz maizes ar mārrutkiem, majonēzi. Ēdiens ir sātīgs, ātri pagatavojams. No šī daudzuma iznāk apmēram 15 plācenīši.

 

Recepti iesūtīja: Tatjana, Kotlešu konkursa dalībniece

Sastāvdaļas

1. Vistas aknas
1/2 kg
2. Ola
1
3. Baltmaize
2 šķēlītes
4. Milti
1 ēdamkarote
5. Eļļa
pēc vajadzības
6. Sīpols
1 neliels


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk