11 mēnešus vecam bērnam — tuberkuloze, vecāki atteikušies no vakcinācijas

Šodien Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā ievietots 11 mēnešus vecs ar tuberkulozi slims bērns. Mazulis līdz šim nav ticis potēts ne pret vienu infekcijas slimību. Mediķi pagaidām atturas no jebkādām prognozēm, informē nacionālais ziņu portāls www.kasjauns.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērnu slimnīcas pārstāve Romēna Namniece pastāstīja, ka ārsti bērnam konstatējuši tuberkulozi ļoti smagā formā, tāpēc mediķi pagaidām atturas no jebkādām prognozēm par bērna turpmāko veselību. Patlaban ārsti cīnās ar slimības blaknēm.
Pēc Namnieces stāstītā, brīdī, kad bērns nonāca stacionārā, vecākiem tika vaicāts par to, kādas vakcīnas viņš ir saņēmis. Noskaidrojās, ka 11 mēnešus vecais bērns līdz šim nav ticis potēts ne pret vienu infekcijas slimību.
"Viņš ir smagi slims un ļoti grūti ārstējams — bērnam izplatījusies tuberkulozes infekcija pa visu organismu, un tas ir ļoti grūts klīniskais gadījums, kura varēja nebūt," Latvijas Televīzijai norāda Bērnu slimību klīnikas vadītāja Dace Gardovska.
Viņa arī informē, ka ārstēšana šādos gadījumos ir ļoti smaga, piebilstot, ka gan tuberkuloze, gan citas infekcijas ir ļoti bīstamas bērna veselībai, un patlaban bērna dzīvība ir apdraudēta.
Gardovska izsaka nožēlu par šo notikumu. "Tā ir neveiksme, ka mediķu saime nav varējusi pārliecināt konkrēto ģimeni, ka vakcinācija ir vajadzīga," norāda klīnikas vadītāja.
"Valsts atvēlēja milzīgus līdzekļus, mēs strādājam un stāstām, ka šīs potes būtu jāizdara bērnam," norāda klīnikas vadītāja, piebilstot, ka "tuberkulozes vakcīnas ir dārgas, bet valsts nevar atļauties nevakcinēt savus bērnus pret tuberkulozi".
Viņa arī vērš uzmanību uz to, ka atbildība par bērna vakcināciju jāuzņemas vecākiem.

Vakcinācijas kalendārs Latvijā


Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma