Traģiska komēdija uz Jaunā Rīgas Teātra skatuves: "Slaktiņa dievs"

Nevajag baidīties no asiņainā nosaukuma. Izrādes laikā neviens netiek nogalināts! Populārās franču dramaturģes Jasmīnas Rezas meistarīgi veidots ģimenes attiecību kvartets — divi pāri situētu vecāku, kuriem abiem ir 11 gadus veci dēli, risina problēmu: ko darīt un kā būt, jo vienu dēls sadevis otram, kā rezultātā bojāti divi zobi!

Izrādes publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izrādes publicitātes foto.

Taisnības meklējumos abi pāri aizplūst tālu no paša notikuma, sapinoties tajā, kā audzināt bērnus, kas ir ģimene un beigu galā, kāda tad ir pati pasaules kārtība. Ideāli, ja izrāde būtu līdz asarām smieklīga savā absurdā un tēlu atpazīstamībā. Jo tā ir luga par mums — vecākiem. Tā ir luga par to, cik mēs visi gribam būt civilizēti! Un trakums ir tur, ka vienmēr katram no mums būs sava taisnība. Tātad — karš ir neizbēgams?” Ilze Olingere.

Intervijā laikrakstam The Los Angeles Times  lugas autore saka: „Es gribētu redzēt skatītājus smejamies, bet īstajos mirkļos. …Smiekli uz skatuves vienmēr ir ļoti bīstami. Veids, kā cilvēki izrādē smejas, maina to, kādu jūs ieraugāt izrādi kopumā. …Manas lugas vienmēr tiek nosauktas kā komēdijas, bet es domāju, tās ir traģēdijas. Tās ir smieklīgas traģēdijas, bet tās ir traģēdijas. Varbūt tas ir jauns žanrs.”
Izrādē  ir lieliskas lomas četriem vienlīdz spēcīgiem aktieriem — Elitai Kļaviņai, Vilim Daudziņam, Sandrai Zvīgulei un Gatim Gāgam.
Režisore — Ilze Olingere
Māksliniece — Anna Heinrihsone

Izrādes: 21. un 22. septembrī.

IeskatiesJaunais Rīgas Teātris


Reklāma
Reklāma