Par seksu pēc 50. Jā, jā, arī tāds ir!

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu.

„Ko darīt, ja sievietei ir 55 gadi un pēc menopauzes iestāšanās iestājas arī dzimumdziņas vēsums? Vai viņai sekss ir iespējams?” Atbild seksologs Arturs Šulcs.

FOTO: Rūta Ķiploka, fotohromija@inbox.lv

„Protams, hormonu ietekmē seksualitāte var mazināties. Jautājums: vai tik lielā mērā? Kas ar sievieti ir noticis? Varbūt viņa ir pārnesusi sevi no sievietes kategorijas večiņā. Tad seksuālās dzīves apsīkums ir saprotams, jo večiņas loma neparedz seksualitāti. Tajā pašā laikā tā ir sevis priekšlaicīga norakstīšana, jo 55 gadi vēl nav nekāds vecums. Ja cilvēks ir fiziski labi saglabājies, viņš ar seksu var nodarboties līdz pat pēdējai stundiņai.

Atšķirīga var būt vienīgi intensitāte — varbūt nevar rīkot ilgstošas orģijas, bet reizi pa reizei pamīlēties gan nevajadzētu būt problēmām.

Reklāma
Reklāma

Atšķirīga var būt vienīgi intensitāte — varbūt nevar rīkot ilgstošas orģijas, bet reizi pa reizei pamīlēties gan nevajadzētu būt problēmām. Otrs jautājums: kādas ir jūsu savstarpējās attiecības? Ja jūsu starpā vairs nav jūtu, nav pozitīvu emociju, tad seksa trūkums ir saprotams. Risinājums — uzlabot savstarpējo saskaņu, jo seksam ir vajadzīga motivācija. Nereti pāri, kuriem ir ilgu gadu kopdzīves vēsture, sāk dzīvot kopā kā kaimiņi. Un vienkārši kaimiņi nemēdz nodarboties ar seksu tikai tāpēc, ka ir kaimiņi. Un trešais — vienmēr pastāv kādu slimību, piemēram, maksts sausuma, ietekme seksuālajās attiecībās. Tomēr, apmeklējot ārstu, šie jautājumi ir risināmi.”

Citus jautājumus un seksologa Artura Šulca atbildes vari lasīt sadaļā Jautā speciālistam! Tur viņam vai citiem speciālistiem vari uzdot arī savu jautājumu.