Pikants jautājums: kā iekārdināt savu mīļoto sniegt orālo seksu

Sievietes mēdz nebūt diez cik kāras uz orālo seksu, taču vīriešiem minets parasti ļoti patīk. Ja partnere allaž atrod dažādas atrunas (un nereti patiesas!), lai no tā izvairītos, uzzini, kā padarīt orālo seksu patīkamāku. Konsultē seksoloģe Aija Tula-Rijkure.

Paslavē un pamāci: partnerei ir svarīga atgriezeniskā saite. Tava ķermeņa valoda un skaņas, ko izdves, ļauj viņai noprast, kā tu jūties.

FOTO: Shutterstock.com

Paslavē un pamāci: partnerei ir svarīga atgriezeniskā saite. Tava ķermeņa valoda un skaņas, ko izdves, ļauj viņai noprast, kā tu jūties.

Ja vīrietis īsteno tikai orālo seksu, tas vairs nav veselīgi, jo daba tā nav paredzējusi, ir pārliecināta seksoloģe Aija Tula-Rijkure. „Mēs visi alkstam kaut kādā veidā izpušķot savu dzīvi, rast jaunus veidus, kā gūt baudu. Mēs varam mainīt apstākļus, bet nevaram mainīt to, ko Dievs ir paredzējis. Baudu reizēm var dažādot, ja tas abiem ir pieņemami, taču atteikties no klasiskā seksa pavisam ir neveselīgi. 

 

Orālajam seksam nevajadzētu kļūt par obligātu akta sastāvdaļu vienmēr. No šā procesa sieviete baudu negūst. Mutes dobumā nav receptoru, kas sniegtu sievietei baudu, ja nu vienīgi lūpas, kurām pieskaroties ar dzimumlocekli rodas patīkamas sajūtas. Cita lieta, ka sievietei baudu sagādā fakts, ka viņa var sniegt baudu partnerim, bet fizioloģiski viņas ķermenis baudu nesaņem.”
 


Sakop draudziņu

Vissvarīgākais priekšnoteikums, lai sievietei būtu patīkami izpētīt tavu lejasgalu, ir tīrība. No rīta tu varbūt biji dušā, taču līdz vakaram vairākkārt būsi pabijis tualetē un mazliet iesvīdis, tāpēc garša un smarža tur lejā varētu nebūt pārāk tīkama. Lai minets sievietei sagādātu lielāku prieku, apmazgājies tieši pirms tā. Kopīga duša vai vanna būs lieliska priekšspēle. Un parūpējies, lai tavs draudziņš nav jāmeklē spalvu džungļos. Regulāri uzmani, lai tur lejā viss ir tīrs un sakopts. Jo pasniegtais ēdiens izskatās skaistāks un garšīgāks, jo lielāka apetīte, vai ne? 

Regulāri uzmani, lai tur lejā viss ir tīrs un sakopts. Jo pasniegtais ēdiens izskatās skaistāks un garšīgāks, jo lielāka apetīte, vai ne?


Parūpējies par ērtībām

To, cik viņai būs ērti, bet tev forši, lielā mērā nosaka vieta un poza, kādā jūs atrodaties. Iespējams, tev patīk stāvēt, kamēr partnere atrodas tupus uz ceļiem, bet galu galā tavi ceļi sāks ļodzīties, bet viņas — sāpēt no tupēšanas uz cietās grīdas. Tāpēc, ja gribi, lai process ir ilgāks un viņai tīkamāks, lūko, lai abiem ir ērti; viena no labākajām pozām — vīrietis gultā atrodas guļus, bet sieviete līdzās tupus vai pusguļus.


Esi garšīgs

Vairākumam sieviešu nepatīk norīt sēklu, taču partneri var pārliecināt to izmēģināt, ja gādāsi, lai sperma labi garšotu. Izpētīts, ka veģetāra diēta spermas garšu padara maigāku. Ja bez gaļas nevari iztikt, pamēģini regulāri ēst kivi, arbūzus, ananasus un seleriju, lai sēkla garšotu maigāk. Saldāka tā kļūs, ja ēdienkartē iekļausi plūmes, mellenes un dzērvenes. Alus, kafija un stiprais alkohols spermu dara rūgtāku, bet piena produkti — nepatīkamāku.

Ja cilvēki grib mīlēties tikai uz dīvāna, es kā seksoloģe teiktu, viņi ir apdalīti ar iespēju baudīt seksu dažādās variācijās, dažādās vietās.


Ja partnere joprojām nevar spermu norīt, pamēģini tās garšu „apslēpt” — izmantojiet seksuālajās rotaļās saldus un seksīgus ēdienus. Jebkurai saldummīlei patiks no jebkuras (vai visām!) tava ķermeņa daļām laizīt šokolādes mērci, putukrējumu vai tamlīdzīgus kārumus. Tomēr, ja partnere spermu norīt nevēlas, respektē to un laikus brīdini viņu, kad esi gatavs kulminācijai. Meitenes nav dumjas un ļoti labi saprot, ja partneris viņu piemāna, sacīdams, ka nepaspēja pabrīdināt un „tā vienkārši sanāca”. Rēķinies, ka tas partnerei var izraisīt negatīvas izjūtas un noslāpēt jebkādu vēlmi atkārtoti samīļot tavu draudziņu ar muti.


Vesela sperma ir veselīga

Reklāma
Reklāma

„Vēlme ejakulēt ārpus sievietes vagīnas, piemēram, mutē vai uz krūtīm, ir apstākļu dažādošana. Tieši tāpat kā mums ne vienmēr gribas mīlēties gultā. Ja cilvēki grib mīlēties tikai uz dīvāna, es kā seksoloģe teiktu, viņi ir apdalīti ar iespēju baudīt seksu dažādās variācijās, dažādās vietās,” pauž Aija Tula-Rijkure. 

 

„Norijot spermu, nekas slikts nenotiks, ja vien šis substrāts nav iekaisis,” viņa uzskata. Sperma sievietei neveselīga ir tikai tad, ja satur infekciju (vīrietim ir prostatas adenoma, urīnceļu vai spermas kanāliņu iekaisums u. tml.). „Visādi citādi spermas saturs, piemēram, mikroelementi un neaizstājamās aminoskābes, nokļūstot kuņģī, uzsūcas, nokļūst asinsritē un dara sievietei labu. Reizēm vīrieši pat uzskata, ka ir sievietes labi pabarojuši,” smej seksoloģe.


Nespied ar varu

Nevajag grūst meitenes galvu kājstarpē, lai parādītu, ka alksti pēc mineta. Ja partnere pati netiecas apmierināt tevi orāli, pasaki viņai, cik ļoti tev patiktu sajust tur viņas mēli. Ja mājiens paliek bez atbildes, vienkārši izstāsti savas vēlmes. Ļauj partnerei kontrolēt notiekošo un neaiztiec viņas galvu. Piespiest sievieti ar varu paņemt dzimumlocekli mutē pārāk dziļi un likt viņai rīstīties ir lēts pornofilmu triks (ja vien, protams, neesat ļāvušies spēlītēm ar dominēšanu un pakļaušanos, kur visi noteikumi ir pārrunāti iepriekš).


Paslavē un pamāci

Partnerei ir svarīga atgriezeniskā saite. Tava ķermeņa valoda un skaņas, ko izdves, ļauj viņai noprast, kā tu jūties. Ja vēlies, lai viņa kaut ko dara citādi vai nedara vispār, pasaki. Taviem ieteikumiem jābūt adekvātiem, jo ikviena sieviete savu seksuālo prasmju novērtējumu uztver ļoti jūtīgi. Vispirms sāc ar uzslavu par to, ko viņa dara pareizi, bet pēc tam taktiski norādi uz to, kas tev kārojas. Tuvojoties kulminācijai, brīdini viņu mirkli pirms ejakulācijas (arī tad, ja iepriekš esat vienojušies, ka drīksti pabeigt mutē). Īpaši svarīgi tas ir tad, ja meitene ir iesācēja. Ar laiku viņa to jutīs un sapratīs pati, bet līdz tam ļauj viņai sajusties drošāk, lai arī viņa var kontrolēt situāciju un nejūtas izmantota.

Ir amorāli uzskatīt, ka orālais sekss sievietei sniedz identisku baudu kā vīrietim vai tikpat lielu baudu kā vaginālais sekss.


Kāpēc viņai tas nepatīk

Viens no iemesliem, kāpēc sievietēm nepatīk sniegt orālo seksu, ir uzskats, ka tas ir neķītri un pretīgi. Nereti tas sakņojas reliģiskajos uzskatos vai negatīvā pieredzē ar iepriekšējiem partneriem. Gadās, ka sievietes nav sajūsmā par orālo seksu, jo uzskata, ka neprot vīrieti apmierināt pietiekami prasmīgi. Sak, ja nevaru to izdarīt pietiekami labi, tad labāk nedarīšu vispār. Lai saprastu, kāda ir tavas partneres attieksme pret minetu, vajag par to ar viņu aprunāties. Ja nevari sākt sarunu tāpat vien, pamēģini painteresēties par to priekšspēles laikā. Vari iečukstēt ausī, cik ļoti tu vēlies samīļot viņu tur lejā, bet pēc tam pačuksti, ko vēlētos izbaudīt pats (proti, minetu). Ja partnere ļaujas spēlītei un neiebilst, turpini. Savukārt, ja atbildes reakcija ir negatīva, apsver iespēju noskaidrot, kāpēc draudzene iemantojusi tādu attieksmi.

„Ir amorāli uzskatīt, ka orālais sekss sievietei sniedz identisku baudu kā vīrietim vai tikpat lielu baudu kā vaginālais sekss. Tā nav taisnība. Tie vīrieši, kas regulāri pieprasa partnerei orālo seksu, patiesībā sievieti moka. Bet reizēm veselas spermas norīšana ir veselīga. Ir pamanīts, ka uzlabojas pat sejas ādas krāsa,” rezumē seksoloģe Aija Tula-Rijkure.

Konsultēja Aija Tula-Rijkure, seksoloģe, tālrunis 29138394

Saistītie raksti