Dailes teātra jaunumi februārim

16. decembrī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra februāra izrādēm, tostarp uz trim pirmizrādēm – Valda Grēviņa komēdiju Gaisa grābekļi, Milenas Bogovacas stāstu par ilgām Ka tavu tēti! un Marka Reivenhila kinoscenāriju Teroriste.

Sekss un lielpilsēta - Akvelīna Līvmane, Olga Dreģe, Ilze Vazdika un Lilita Ozoliņa Foto: Jānis Deinats, Fotocentrs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Sekss un lielpilsēta" - Akvelīna Līvmane, Olga Dreģe, Ilze Vazdika un Lilita Ozoliņa Foto: Jānis Deinats, "Fotocentrs"

5. februārī Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos dzejnieka, rakstnieka un tulkotāja Valda Grēviņa komēdija Gaisa grābekļi, ko iestudē režisors Kārlis Auškāps. Mēs atkal esam uzkāpuši uz tā paša grābekļa, kur reiz mūsu senči. Komēdijā aprakstītā pagājušā gadsimta 30. gadu Latvija ar tās ekonomisko depresiju un sociālo krīzi aizdomīgi atgādina mūsu laikam raksturīgās problēmas. Iespējams, ka ir vērts paskatīties uz sevi no malas un saprast, ka vaina par situāciju, kurā esam nonākuši, slēpjas mūsos pašos – ja jau reiz mūsdienu gaisa grābekļi turpina atkārtot agrāko gaisa grābekļu avantūras. Jauniestudējumā piedalīsies plašs aktieru ansamblis - Pēteris Liepiņš, Mirdza Martinsone, Gints Grāvelis, Sarmīte Rubule, Lauris Dzelzītis, Baiba Neja, Lidija Pupure, Akvelīna Līvmane, Artūrs Skrastiņš vai Andris Bērziņš, Harijs Spanovskis, Aivars Siliņš, Aija Dzērve, Elīna Dzelme, Juris Bartkevičs, Dainis Gaidelis, Ērika Eglija, Inita Dzelme, Kristaps Rasims un Gints Andžāns.

Mazajā zālē Milenas Bogovacas stāstu par ilgām Ka tavu tēti!, kam pirmizrāde paredzēta 19. februārī, iestudē Laura Groza. Šis stāsts ir savā sarežģītībā vienkāršs un komismā nopietns. Par paaudžu mūžsenajiem kariem un vienaudžu nežēlīgo sāncensību. Skaudri un atmaskojoši, bet arī intīmi un skaisti. Nenosūtītas un nesaņemtas vēstules, kuru adresāts dzīvo vien atmiņās. Sapņi, kas vienmēr piepildās par vēlu... Izrādē spēlēs Anete Krasovska, Dainis Grūbe, Lauris Subatnieks, Lilita Ozoliņa, Kristīne Nevarauska, Ieva Pļavniece, Intars Rešetins, Jānis Paukštello un Marīna Janaus.

27. februārī Kamerzālē notiks Marka Reivenhila lugas Teroriste pirmizrāde, ko kopā ar aktieriem Ģirtu Ķesteri un Sarmīti Rubuli iestudē Dž.Dž.Džilindžers. Jaunās britu drāmas klasiķis Marks Reivenhils lugu-monologu šoreiz sarakstījis sev pašam un nospēlējis pirmizrādes Londonā, Edinburgā un Maskavā. Viņš pats ir gana pieredzējis dramaturģijas terorists. Arī viņa luga Teroriste ir bumba ar laika degli – it kā nopietni ievadītais sižets ar katru pavērsienu kļūst arvien neticamāks, palielinoties autora indīgi izsmējīgajai ironijai par Holivudas sapņu fabriku, kur cilvēka sāpes, ciešanas un mīlestība ir tikai šovbiznesa produkts, kuru nepieciešams pareizi iepakot. Veiksmīgs producents mēģina pārliecināt slavenu aktrisi viņa iecerētajā filmā spēlēt anglieti, kura iemīlējusies apvienības Al-Kāida teroristā. Filmai ir jākļūst par blokbāsteru, un producenta fantāzijas lidojumam un iedvesmai nav robežu. Viņš faktiski nospēlē visu filmu – no sākuma līdz beigām. Šo izrādi līdz 14 gadiem skatīties nav ieteicams.

8. februārī pēdējo reizi tiks rādīta izrāde Spēlmanis. Kūrorta piedzīvojumi. 9. februāra koncerts Sorrywood`a jeb Varēja būt, bet nebij... būs Dailes teātra ikmēneša piedāvājums, kad visu biļešu cena ir 3 lati.

 

Ieskaties: www.dailesteatris.lv

Reklāma
Reklāma

 

/REKLĀMAS PROJEKTS/