Piparkūkas

Foto no Iļģuciema maiznīcas piparkūku izstādes

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no "Iļģuciema maiznīcas" piparkūku izstādes

300 g cukura sausā katliņā sabrūninu, uzmanīgi pieleju 1 glāzi verdoša ūdens, maisot cukuru izkausēju. Pielieku margarīnu, visas garšvielas, atlikušos 600 g cukura un 600 g miltu un samaisu. Maisījumu atdzesēju. Tad pielieku olas, pierīvēju citrona miziņu, pielieku sodu, pieleju konjaku un pievienoju atlikušos 400 g miltu. Samīcīto mīklu ietinu folijā vai pergamentā un turu vēsā vietā vismaz 2-3 nedēļas. Tad izveltnēju, izspiežu figūriņas, pārziežu ar olu, kas sakulta ar cukuru un cepu.

Garšvielu maisījums - samaļ piparus, kanēli, krustnagliņas, muskatriekstu, kardamonu, ingveru.

Garšvielu maisījuma variantu sk. Receptes/Pīrāgi, kūkas un cepumi/Citi kārumi/Cietās piparkūkas

 

Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 3.gab
  • Konjaks vai spirts - 1.ēd.k.
  • Dzeramā soda - 1.tējk.
  • Margarīns - 500.g
  • Cukurs - 900.g
  • Milti - 1.kg
  • Garšvielu maisījums - 1.tējk.
  • Citrona miziņa