Cietās piparkūkas

 06. decembris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 7283



Foto no "Iļģuciema maiznīcas" piparkūku izstādes


Sīrupu, medu, cukuru un sviestu uzvāra. Verdošā masā iekuļ pusi izsijātu miltu, pieber sasmalcinātas garšvielas un kuļ, līdz mīkla kļūst viendabīga, atdalās no katla malām. Nedaudz atdzisušai mīklai pievieno sakultas olas, ūdenī izšķīdinātu dzeramo sodu, pārējos miltus un samaisa. Pēc tam mīklu sastrādā uz mīklas dēļa, līdz tā kļūst gluda un spīdīga. Mīklu izveltnē plānā plāksnē, ar dažādām veidnītēm izspiež cepumus, liek uz plāts, pārziež ar sakultu olu (var pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem vai mandelēm), cep cepeškrāsnī.

Garšvielu maisījums:
½ tējk. kanēļa
10 krustnagliņas
5 graudiņi kardamona
sarīvēts muskatrieksts un 1 tējk. ingvera
1 tējk. koriandra
5 piparu graudiņi
 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. 1 ola pārziešanai
2. Sīrups vai medus
350 g
3. Sviests
150 g
4. Cukurs
200 g
5. Olas
2 gab
6. Dzeramā soda
2 g
7. Kviešu milti
600 g
8. Garšvielu maisījums


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk