Zirņu biezenis

 02. decembris 2009 23:15 Recepte  skatījumi: 8894



Foto: mammamuntetiem.lv


Mērcētus zirņus vāra mīkstus, nokāš, samaļ. Katliņā sviestā apcep sasmalcinātus sīpolus, pievieno samaltos zirņus, uzvārītu pienu, sāli un maisot uzkarsē, pieliek krējumu (var gatavot arī bez krējuma). Biezeni pasniedz ar apceptu speķi, kausētu sviestu vai speķa mērci.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Zirņi
240 g
2. Sviests
40 g
3. Sīpoli
20 g
4. Piens
1 glāze
5. Skābs krējums
40 g
6. Sāls


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk