Biezpiena sacepums ar mērci

 02. decembris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 4654



Sviestu saputo ar cukuru, olu dzeltenumiem un garšvielām, pievieno samaltu biezpienu, nedaudz sāls, ar miltiem apkaisītas nomazgātas, nosusinātas rozīnes un samaisa. Pēc tam iecilā saputotus olu baltumus, masu liek ar sviestu ieziestā un rīvmaizi izkaisītā veidnē, nolīdzina, pārliek ar sviesta piciņām un cep cepeškrāsnī 30 - 35 minūtes (virspuse apcepusies brūngana, sacepums nedaudz atdalās no veidnes malām).

Gatavu sacepumu no veidnes izgāž lēzenā šķīvī, sagriež gabalos un pasniedz karstu vai atdzisušu ar augļu vai ogu mērcēm.

 

 

 

Sastāvdaļas

1. Manna
10 g
2. Biezpiens
240 g
3. Cukurs
30 - 40 g
4. Olas
2 gab
5. Sviests
30 g
6. Citrona miziņa vai vanilīna cukurs
7. Sāls
8. Kviešu milti
20 g
9. Rozīnes
30 g
10. Rīvmaize


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk