Rupjmaizes un biezpiena kārtojums

 01. decembris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 7999



Nobriedušu rupjmaizi sarīvē, pievieno nedaudz cukura, pannā sakarsētā sviestā apcep. Biezpienu izberž caur sietu , pievieno cukuru, sarīvētu citrona miziņu un saputotu krējumu (var arī bez krējuma). Traukā kārtām liek maizi, ievārījumu un biezpienu. Virsū uzkaisa rupjmaizi un rotā ar putukrējumu.

Pasniedz ar pienu. Ievārījumu var aizstāt ar sautētu ābolu vai rabarberu masu.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu ēdieni / Ņ.Masiļūne, A.Pasopa. - Rīga : Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Citrona miziņa
2. Brūkleņu vai zemeņu ievārījums
50 g
3. Cukurs
25 g
4. Sviests
10 g
5. Klona maize
75 g
6. Biezpiens
100 g
7. Saldais krejums


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk