Latvijas vīrieši risina erekcijas problēmas, meklējot mīļākās

Meklēt mīļāko — tas vīriešiem ir otrs populārākais veids, kā risināt erekcijas traucējumus, noskaidrots šopavasar Latvijā veiktajā pētījumā par paradumiem erekcijas traucējumu risināšanā.

Visbiežāk vīrietis meklē atrisinājumu ārpus esošajām attiecībām tad, ja ar esošo partneri piedzīvotas nopietnas nesaskaņas un viņa nevēlas risināt intīmās dzīves problēmas, vai arī vīrietim ir nepastāvīga partnere.

FOTO: Shutterstock.com

Visbiežāk vīrietis meklē atrisinājumu ārpus esošajām attiecībām tad, ja ar esošo partneri piedzīvotas nopietnas nesaskaņas un viņa nevēlas risināt intīmās dzīves problēmas, vai arī vīrietim ir nepastāvīga partnere.

Lai risinātu erekcijas traucējumus, visbiežāk vīrieši ir gatavi izrunāties ar savu partneri un kopīgi meklēt risinājumu. Taču kā otru populārāko risinājuma veidu vīrieši min mīļākās meklēšanu. Šādu rīcību visvairāk, 26% gadījumu, atbalsta vīrieši vecumā no 40 līdz 60 gadiem. Tāpat vienu no iespējām, kā risināt savas erekcijas problēmas, vīrieši min izvairīšanos no tuvības jeb izlikšanos “par beigtu”. Ir arī ir vīrieši, kas par labākajām zālēm uzskata samierināšanos ar problēmu un aizmirst par seksu. Šādu viedokli visbiežāk, 11% gadījumu, pauduši vīrieši virs 60 gadiem.

Erekciju veicinošie medikamenti nav nekas tāds, no kā būtu jābaidās. Pēdējie pētījumi rāda, ka tie ne tikai palīdz sasniegt erekciju, bet palīdz arī to ilgāk uzturēt.


“Visbiežāk vīrietis meklē atrisinājumu ārpus esošajām attiecībām tad, ja ar esošo partneri piedzīvotas nopietnas nesaskaņas un viņa nevēlas risināt intīmās dzīves problēmas, vai arī vīrietim ir nepastāvīga partnere. Jāpiebilst gan, ka ne vienmēr partneres maiņa situāciju atrisina,” atzīst Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas urologs Linards Rēdmanis.
Jautājot vīriešiem, kuru situāciju viņi visvairāk nevēlētos piedzīvot, visi aptaujātie bija vienisprātis — tas ir erekcijas trūkums un erekcijas zudums dzimumakta laikā. Savukārt, novērtējot vīriešu informētību par erekcijas kvalitāti, vidēji puse vīriešu vecumā virs 40 gadiem ir informēti par erekcijas grūtību atrisināšanu ar atbilstošu medikamentu palīdzību. “Erekciju veicinošie medikamenti nav nekas tāds, no kā būtu jābaidās. Pēdējie pētījumi rāda, ka tie ne tikai palīdz sasniegt erekciju, bet palīdz arī to ilgāk uzturēt,” saka Linards Rēdmanis.

 

Ja arī gadījumā ir nepieciešama kāda informācija par erekcijas jautājumiem, to visbiežāk internetā meklē vīrieši virs 60 gadiem un vīrieši līdz 40 gadiem. Diemžēl visretāk vīrieši informāciju par šo jautājumu iegūst no ārsta, tikai vidēji 7% vīriešu vecumā līdz 60 gadiem norādījuši ārstu kā informācijas avotu. “Tas, vai vīrietis risina savas problēmas, vēršoties pie urologa, atkarīgs no ļoti daudziem aspektiem – kurā vietā viņa prioritāšu skalā ir sekss, kādas ir attiecības un partneres attieksme, kāda ir vīrieša veselība un dzīvesveids, kāds ir arī viņa vecums,” stāsta ārsts. “Pēdējā laikā novēroju, ka par erekcijas grūtībām sūdzas ne tikai kungi gados, bet arī 20–30 gadus veci vīrieši, kas ar erektilo disfunkciju visbiežāk sastopas stresa, uzdzīves vai partneru maiņas dēļ.”

Reklāma
Reklāma

Uz jautājumu, vai erekcijas traucējumus varētu atrisināt mīļākā, dažas sievietes to nenoliedza. Vecuma grupā līdz 60 gadiem šo kā vienu no iespējamiem rīcības variantiem min 8% sieviešu.


Pētījumā tika iesaistītas arī sievietes. Viņām tika vaicāts par vīrieša un sievietes rīcību, ja vīrietim ir erekcijas traucējumi. Aptuveni 40% sieviešu vecumā līdz 60 gadiem uzskata, ka sievietei ir jāmudina vīrieti apmeklēt ārstu, lai risinātu erekcijas problēmas, bet vidēji 28% sieviešu aicina vīrieti meklēt informāciju par iespējamiem risinājumiem. Taču sievietes virs 60 gadiem visbiežāk ir gatavas atbalstīt un mierināt partneri. Uz jautājumu, vai erekcijas traucējumus varētu atrisināt mīļākā, dažas sievietes to nenoliedza. Vecuma grupā līdz 60 gadiem šo kā vienu no iespējamiem rīcības variantiem min 8% sieviešu. Taču šādu iespēju pilnībā noraida sievietes, kas ir vecākas par 60 gadiem. Savukārt, jautājot par vīrieša rīcību erekcijas traucējumu gadījumos, sievietes vecumā līdz 60 gadiem visbiežāk atzina, ka ar šādu situāciju nav saskārušās. Taču sievietes virs 60 gadiem norādīja, ka 34% gadījumu vīrieši izrāda dusmas un 33% – atsvešinās vai ir gatavi izrunāties ar partneri. Šādu vīriešu rīcību minējušas arī sievietes vecumā no 40 līdz 60 gadiem.

“Partneres loma vīrieša veselības dažādos aspektos ir ļoti liela. Ja ir veselīgas partnerattiecības, nereti vīrietis pie ārsta atnāk partneres mudināts. Savukārt, ja sieviete pret intīmajām attiecībām izturas noraidoši, tad bieži arī vīrietis samierinās, ka viņa seksuālajai dzīvei pienākušas beigas,” saka Linards Rēdmanis. Kungi bieži ir gatavi risināt problēmu, ja blakus ir mīloša un ieinteresēta partnere, kurai dzimumdzīve ir būtiska. Erekcijas traucējumus vienmēr var atrisināt, bet pirmais solis noteikti ir vizīte pie urologa.

Avots: www.kasjauns.lv