Kartupeļu biezenis ar āboliem

 30. novembris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 3371


Gatavošanas laiks : apmēram 30 min

4 personām

Kartupeļus nomizo un vāra vieglā sālsūdenī. Nomizo ābolus. Izņem serdes. Mīkstumu sagriež kubiņos. Ābolus, cukuru un timiānu viegli apbrūnina pannā sakarsētās taukvielās. Sīki sagriež speķi un sausā pannā nedaudz apgrauzdē. Samīca kartupeļus. Pievieno skābo krējumu. Puto, līdz iegūst gaisīgu biezeni. Pievieno piparus un sāli pēc garšas. Biezenim uzmanīgi pievieno ābolus. Pārkaisa ar speķi.

Pasniedz ar maizi un salātiem.

Sastāvdaļas

1. Kartupeļi apm.
750 g
2. Ūdens, sāls
3. Skābeni āboli
3 - 4 gab
4. Margarīns vai sviests
1 ēd.k.
5. Cukurs
1 tējk.
6. 1/2 ēd.k. sasmalcināta sv. vai 1 tējk. kaltēta timiāna
7. Skābs krējums
150 g
8. Melnie pipari, sāls


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk