Viņš sita par jebko...

Vardarbība pret sievietēm... Diemžēl jāsaka, ka Latvijā tas nav retums. No 25. novembra līdz 10. decembrim Latvijā un pasaulē norisinās starptautiskā kampaņa vardarbības pret sievietēm izskaušanai, pieminot no vardarbības cietušās un bojā gājušās sievietes un meitenes. Portāls mammam.lv/tetiem.lv publicē cietušo sieviešu stāstus, aicinot — ja arī tu vai tava draudzene cieš no vardarbības, meklē palīdzību!

FOTO: Rūta Ķiploka, fotohromija@inbox.lv

Savu sievu viņš sita bērnu klātbūtnē, sistemātiski un tīši. Viņš sita ar roku pa seju un spēra ar kāju pa sāniem ribu rajonā. Uz sejas un ķermeņa Elzai bija zilumi. Savas meitas viņš turēja aiz matiem, spēra viņām ar kāju un sita ar koku pa kājām, jo viņas bija rakstījušas brāļa skolas burtnīcā. Viņš sita par jebko. Arī par to, ka bērni rotaļājoties bija skaļi un smējušies.

***

2007. gada aprīļa vakarā viņš dusmās rāva sievu aiz matiem, sita ar roku pa seju, ar muguru grūda pret mēbelēm. Anetei tika nodarīti miesas bojājumi — fiziskas sāpes un emocionālas ciešanas.
Viņš Aneti sita, jo bija piekusis un noraizējies.

 

***
Viņš piegāja pie Guntas estrādē pilsētas svētku laikā un sāka apsaukt rupjiem vārdiem, tad viņš sita jaunajai sievietei vairākas reizes ar lietussargu pa seju. Guntai uz sejas bija asinsizplūdumi. Guntu viņas divu bērnu tēvs sita vienmēr.
 

***

Naktī no 6. uz 7. jūliju viņš pa logu iekļuva bijušās sievas dzīvoklī. Viņš sagrāba Natašu aiz kakla un sāka žņaugt. Viņš vilka sievieti aiz kakla un spieda viņai galvu, darot neciešamas sāpes. Tad viņš sāka sist ar dūrēm pa vēderu, kājām un pakausi.
Uz viņas ķermeņa un sejas bija zilumi. Natašai bija smadzeņu satricinājums.    

Reklāma
Reklāma

 

***

Strīds izcēlās dzīvoklī, meitas klātbūtnē. Viņš tīši sita Madarai pa seju, tad ar zābaku spēra pa kājām, pagrūda un turpināja sist pa muguru un galvu. Viņš draudēja sievu nogalināt. Nošaut.
Todien strīds izcēlās par naudu.



Informācija no tiesas sprieduma krimināllietā par vardarbību ģimenē.