Desiņu gulašs

 25. novembris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 7244

Šā ēdiena priekšrocība ir tā, ka nevajag atsevišķi vārīt kartupeļus un gatavot mērci, viss ir vienā traukā.
 



Šim ēdienam var izmantot arī kupātus vai grilējamās vistas gaļas desiņas. Foto: Imants Ķīkulis



4–6 porcijas
30 minūtes sagatavošanai


1. Uzkarsē katliņā eļļu. Desiņas sagriez kumosa lieluma gabalos un apcep brūnganas. Pievieno sagrieztus sīpolus, pacep vēl minūti. Pieliec kartupeļus, iedrupini buljona kubiņu un pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai sautējums ir tik tikko nosegts.
Sautē uz nelielas uguns, līdz kartupeļi mīksti.
2. Gulašam pievieno paprikas pulveri, cukuru, konservētos tomātus un rūpīgi samaisi. Pagaidi, līdz gulašs uzvārās, pārkaisi ar zaļumiem un pasniedz ļoti karstu, ja ir vēlēšanās, ar skābo krējumu.

Ņem vērā!
Šajā receptē tiek izmantotas svaigas, termiski neapstrādātas desiņas. Tādas var nopirkt lielākajā daļā lielveikalu (meklē svaigas gaļas nodaļās). Var izmantot arī kupatus vai grilējamās vistas gaļas desiņas. Ļoti garšīgas ir tā sauktās poļu desiņas. Protams, der arī pusžāvētās desas. Tad samazinās gatavošanas laiks. Ja ir vēlēšanās, vari ņemt kaut ko no plašās sardeļu vai cīsiņu saimes.

 

Recepte: Ieva Salmane, stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs 

Sastāvdaļas

1. Eļļa
1 ēd.k.
2. Svaigas desiņas
400 g
3. Sīpoli
2 gab
4. Kartupeļi, nomizoti, sagriezti gabalos
4 gab
5. Buljona kubiņš
1 gab
6. Paprikas pulveris
1 tējk.
7. Brūnais cukurs
1 tējk.
8. Konservētu tomāti savā sulā
400 g
9. Sasmalcināti zaļumi pasniegšanai


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk