Cepeša salāti ar Rokfora sieru

 25. novembris 2009 20:45 Recepte  skatījumi: 7871

Šādi tu vari izmantot atlikumus no cūkgaļas vai vistas cepeša. Bet tikpat labi vari salātus pagatavot arī ar veikalā nopirktu cepeti vai šķiņķi.



Foto: Imants Ķīkulis


4 porcijas
15 minūtes sagatavošanai


Uz četriem porciju šķīvjiem kārto saplūkātas salātu lapas. Sagriez cepeti plānās šķēlēs un liec uz lapām. Virsū uzdrupini sieru. Krējumu sakul ar dillēm, sāli un pipariem. Salātus pārlej ar mērci un pasniedz ar maizi.

Der zināt!
Ir ļoti daudz zilo sieru, bet populārākie ir Francijā ražotais Rokfors, angļu Stiltons un itāliešu Gorgonzola. Vari izvēlēties to, kas tev garšo vislabāk. Gorgonzola ir vismīkstākais, savukārt Stiltons ir visasākais.
 

Recepte: Ieva Salmane, stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs 

Sastāvdaļas

1. Divas saujas lapu salātu
2. Cepetis
400 g
3. Rokfora siers
100 g
4. Skābs krējums
4 ēd.k.
5. Sasmalcinātas dilles
1 ēd.k.
6. Pa šķipsnai sāls un pipari


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk