Spageti ar dārzeņu mērci

Makaronus mēdz uzskatīt par vienkāršu ēdienu, taču, izvēloties šo recepti, spageti liksies pavisam izsmalcināta vakariņu izvēle. 

Noteikti nepiemirsti ēdienu pārkaisīt ar zaļumiem!

FOTO: Shutterstock.com

Noteikti nepiemirsti ēdienu pārkaisīt ar zaļumiem!

Porcijas 4 - 6 gab

 

Sastāvdaļas

  • Kubiņos sagriezti tomāti - 500.g
  • Spageti - 500.g
  • Sāls
  • Olīveļļa - 4.ēd.k.
  • Svaigs saplūkāts baziliks - 1.sauja
  • Noskaloti sālīti kaperi - 1.ēd.k.
  • Melnās olīvas bez kauliniem - 12.gab
  • Sīki sakapāta ķiploka daiviņa - 1.gab
  • Strēmelēs sagriezta dzeltenā paprika - 1.gab
  • Kubiņos sagriezts baklažāns - 1.gab
  • Sarīvēts pekorīno (vai cits) siers - 60.g

 

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana: 1 h 10 min

Pannā sakarsē eļļu, ieber tomātus, baklažānu, papriku, ķiplokus, olīvas, kaperus un baziliku un sautē 5 minūtes. Pieber sāli un sautē vēl apmēram 30 minūtes, līdz dārzeņi mīksti. Ik pa brīdim apmaisa. Spageti liek lielā daudzumā verdoša sālsūdens un vāra. 4 ēdamakrotes spageti ūdens pievieno dārzeņiem. Makaronus nokāš un pievieno mērcei. Apkaisa ar pekorīno (cietais siers, kas gatavots no aitas piena), samaisa, pasniedz karstus.

 

 

Recepte no grāmatas: Veģetārā pavārgrāmata.- Jāņa Rozes apgāds, 2006