Papīra lapu Adventes vainags

Šodien pirmā Advente! Skaistus un interesantus Adventes vainagus var izgatavot ne tikai no skujkoku zariem, bet arī no tāda parasta materiāla, kā dāvanu iesaiņojamais papīrs, ko tieši šajā Ziemassvētku laikā visos veikalos piedāvā visplašākajā klāstā.

Foto no www.rokdarbiem.lv arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no www.rokdarbiem.lv arhīva

Nepieciešamie materiāli:
1. 1 vai 2 ietinamā papīra sloksnes - šeit ir izmantots viens un tas pats papīrs divās dažādās krāsu vietās. Varat lietot arī žurnālu lapas, visus baltos papīrus, vecas komiksu grāmatas - jebko! Nevajag sevi ierobežot arī ar tikai divu krāsu rakstiem, ja saglabājat noteiktu krāsu paleti, tad varat izmantot jebkuru skaitu rakstu.
2. Viens lielāks un viens mazāks šķīvis, salātu bļodas vai cits priekšmets, kam apvilkt kontūru.
3. Kartons. Tas nebūs redzams. Tā izmērs ir atkarīgs no Jūsu izmantotajiem traukiem kontūru apvilkšanai.
4. Šķēres.
5. Skavotājs.
6. Divpusējā līmlenta.
7. Lentīte - apmēram 65cm.

Sāciet ar šķīvju vai bļodu atrašanu. Manas lielās salātu bļodas diametrs ir 34 cm, bet mazās 21cm. Ja Jūsu apļi ir daudz lielāki vai mazāki, Jums būs attiecīgi jāpiemēro lapu skaits. Šī pabeigtā vainaga diametrs ir 42cm, kas ir ideāls izmērs, lai to piekarinātu pie durvīm.
Otrādi apgāztu lielo bļodu uzlieciet uz kartona un apvelciet kontūru.


Otrādi apgrieztu mazo bļodu ielieciet tikko uzvilktā apļa centrā un arī apvelciet kontūru. Izgrieziet pa lielā riņķa ārējo malu. Tad grieziet pa savu apli caur tā centru, līdz sasniedzat mazā apļa tālāko malu. Tālāk grieziet krusteniski tikko nogrieztajai līnijai, lai iegūtu + pa vidu mazajam aplim. Tas tikai padara vieglāku mazā apļa izgriešanu. Izgrieziet mazāko apli tā, ka iegūstat barankas formu. Salīmējiet barankas galus atpakaļ ar divpusējo līmlenti. Lai nebūtu jāsagriež kartona pamatne, es iesaku vienkārši iedurt ar šķērēm mazā apļa vidū un veikt tos iegriezumus no centra uz katru pusi!


Uz papīra gabala uzvelciet apmēram 12,5cm garu lapas fomu. Izgrieziet to un izmantojiet kā šablonu. Viena gala spico daļu nogrieziet nost, lai zinātu, kura ir lapas apakša, bet kura augša. Kopā es izmantoju 64 lapas, no kurām 16 bija baltas. Izmantoto lapu skaits var nedaudz mainīties, atkarībā no tā, cik daudz Jūsu lapas pārklāsies. Sarullējiet lapas apakšējās malas kopā, lai tās nedaudz pārklājas un sānu malas uzliecas uz augšu.


Pieskavojiet sarullētās lapas apakšu, nedaudz no pamatnes centra, tā, lai atvērtais gals būtu virzienā uz ārpusi un nedaudz lejupvērsts. Turpiniet sarullēt katru lapu un pieskavot tādā pozīcijā, ka katra nākamā lapa nedaudz pārklāj iepriekšējās. Tām ir jāpārklājas un jāatrodas cieši vienai pie otras, lai nevarētu saskatīt kartona pamatni un skavas.
Lapas ir jāsavieto tā, lai tās sekotu vainaga izliekumiem. Savietošana ir tīri nejauša, lapas nav izvietotas rindās. Ja izmantojat akcentpapīru (kā mans baltais), ievietojat vienu starp katrām 4-6 pamata krāsas lapām. Arī krāsu izvietojumu padariet nejaušu.

Skatoties uz vainaga izmuguri ir redzams, ka ar sakavām piestiprinātās lapas iet pa pamatnes vidu un pašas lapas ir vērtas uz ārpusi. Turpiniet skavot savas lapas. Lietderīgi ir bieži apstāties un paturēt vainagu rokas stiepiena attālumā, lai varētu saskatīt kopējo formu, kura veidojas. Pārleicinieties, ka lapas seko pamatnes izliekumiem.

 

Kad esat sasnieguši pusi, apstājatries un sāciet no paša sākuma paunkta, tikai šoreiz ar lapām pretējā virzienā un ejot vainagam pa pretējo pusi. Pārleicinieties, ka pārklājat lapas sākuma punktā, lai tur nebūtu atstarpju. Ja tas škiet nedaudz par grūtu Jūs vienmēr varat turpināt uz riņķi pamatnei kā sākumā darījāt, lai lapas visas tiektos vienā virzienā. Pabeidziet apli ar lapām.

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

Uzsieniet pusbantīti savā lentītē, lai būtu maza cilpa un viens garš bet otrs īss gals. Izveriet garo galu aiz lapām vainaga augšējā centrā. Pieskavojiet lentīti pie vainaga.
Vainags ir tik viegls, ka to var piestiprināt ar divpusējo līmlenti.

 

Autors: Līva Kalniņa   

Ieskaties: www.rokdarbiem.lv