Ābolu un rozīņu kūka

 23. novembris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 6626



Porcijas: 6

Gatavošana: 1h 40 min

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Ietauko cepamo veidni (~23 cm radiusā). Lielā bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu, sodu un sāli. Iemaisa brūno cukuru, olas, sviestu un vaniļas ekstraktu. Pievieno ābolus, rozīnes un valriekstus. Mīklu pilda veidnē. Cep 60 - 75 minūtes, līdz mīkla vairs nelīp pie tajā iedurta koka iesmiņa. Atdzesē veidnē.

 

Recepte no grāmatas: Veģetārā pavārgrāmata.- Jāņa Rozes apgāds, 2006

Sastāvdaļas

1. Sarīvēti āboli
2 gab
2. Vaniļas ekstrakts
1/2 tējk.
3. Sviests
4 ēd.k.
4. Lielas olas
3 gab
5. Brūnais cukurs
270 g
6. Sāls
1/8 tējk.
7. Soda
1/2 tējk.
8. Muskatrieksts
1 tējk.
9. Kanēlis
1 tējk.
10. Cepamais pulveris
2 tējk.
11. Milti
225 g
12. Gaišās rozīnes
180 g
13. Sakapāti valrieksti
100 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk