Dārzeņu buljons

 21. novembris 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 11913



Norādītie produkti 1 litra buljona pagatavošanai

Visus dārzeņus nomizo un sagriež sīkāk. Katliņā uzkarsē eļļu. Vispirms tajā liek sagrieztos sīpolus un viegli apcep. Pēc tam pievieno pārējos dārzeņus un, visu maisot, cep dažas minūtes. Pārlej uzkarsētu ūdeni un zem vāka lēni vāra 1 stundu. 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno garšvielas. Gatavu buljonu izkāš un izmanto zupu un mērču gatavošanai.

Dārzeņu sastāvs, gatavojot buljonu, nav noteikts, to var mainīt pēc saviem ieskatiem. Dārzeņu sastāvu var papildināt ar saldo papriku, svaigiem tomātiem, kāpostu dārzeņiem utt.

 

 

Sastāvdaļas

1. Melnie pipari graudiņos
5 gab
2. Lauru lapas
1/2 gab
3. Garšaugu zaļumi
20 g
4. Kāļi
40 g
5. Pētersīļu sakne
30 g
6. Seleriju kāti
30 g
7. Burkāni
40 g
8. Sīpoli
30 g
9. Eļļa
20 g
10. Ūdens
1 1/5 l


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk