Kartupeļu un zaļumu zupa

 19. novembris 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 3049



Porcijas: 4

Gatavošana: 1 h

Pannā izkausē 6 ēd.k. sviesta, ieber sipolus un apcep zeltaini dzeltenus. Pievieno selerijas, kressalātus un pētersīļus. Uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē 5 minūtes. Pielej ūdeni un pieber sāli. Pievieno kartupeļus, vāra 30 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Maisījumu sakuļ virtuves kombainā. Lej pannā un vāra uz lēnas uguns, iemaisot atlikušo sviestu. Lej šķīvjos, izrotā ar pipariem, baziliku un skābo krējumu.

 

Recepte no grāmatas: Veģetārā pavārgrāmata.- Jāņa Rozes apgāds, 2006

Sastāvdaļas

1. Sīki sakapāts sīpols
1 gab
2. Saplūkātas svaigas bazilika lapiņas
2 - 4 lapiņas
3. Kartupeļi kubiņos
1 kg
4. Sāls, malti melnie pipari
5. Ūdens
1 l
6. Rupji sakapāti kressalāti
90 g
7. Saišķītis pētersīļu
8. Rupji sakapāti selerijas kāti
90 g
9. Sviests
150 g
10. Krejums
4 ēd.k.


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk