Kartupeļu un zaļumu zupa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Porcijas: 4

Gatavošana: 1 h

Pannā izkausē 6 ēd.k. sviesta, ieber sipolus un apcep zeltaini dzeltenus. Pievieno selerijas, kressalātus un pētersīļus. Uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē 5 minūtes. Pielej ūdeni un pieber sāli. Pievieno kartupeļus, vāra 30 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Maisījumu sakuļ virtuves kombainā. Lej pannā un vāra uz lēnas uguns, iemaisot atlikušo sviestu. Lej šķīvjos, izrotā ar pipariem, baziliku un skābo krējumu.

 

Recepte no grāmatas: Veģetārā pavārgrāmata.- Jāņa Rozes apgāds, 2006

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sīki sakapāts sīpols - 1.gab
  • Saplūkātas svaigas bazilika lapiņas - 2 - 4.lapiņas
  • Kartupeļi kubiņos - 1.kg
  • Sāls, malti melnie pipari
  • Ūdens - 1.l
  • Rupji sakapāti kressalāti - 90.g
  • Saišķītis pētersīļu
  • Rupji sakapāti selerijas kāti - 90.g
  • Sviests - 150.g
  • Krejums - 4.ēd.k.