Šampinjonu sautējums

 10. novembris 2009 23:00 Recepte  skatījumi: 13378



Gatavošanas laiks apm. : 25 min.

4 personām

Notīra kartupeļus un burkānus. Sagriež vidēji lielos gabalos. Pannā izkausē taukvielas un apcep dārzeņus. Pievieno sāli un piparus. Sadrupina pusi no buljona kubika un uzkaisa dārzeņiem. Pielej ūdeni. Sautē apm. 10 minūtes. Sēnes notīra un apcep eļļā tā, lai iztvaiko liekais šķidrums un tās iegūst krāsu. Pieliek sāli un piparus. Sēnes sajauc ar dārzeņiem un pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Pasniedz ar graudu maizi, sviestu un sieru.

Sautējumu var pagatavot arī no citām sēnēm, piem. baravikām un austersēnēm.

Sastāvdaļas

1. Kartupeļi
500 g
2. Burkāni
2 gab
3. Margarīns vai sviests
1 ēd.k.
4. Sāls
1/2 tējk.
5. Malti melnie pipari
1/2 tējk.
6. Buljona kubiks
1/2 gab
7. Ūdens
150 ml
8. Sēnes
500 g
9. Augu eļļa
1 ēd.k.
10. Pētersīļi
1 ēd.k.
11. Sāls


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk