Sautētas aknas ar āboliem

 03. novembris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 5829



Aknas sagriež 1/2 cm biezās šķēlēs, apviļā miltos, apcep sakarsētā eļļā, liek sautējamā katlā, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārlej ar karstu buljonu vai ūdeni, krējumu. Pievieno četrās daļās sagrieztus apceptus sīpolus (mazus). Aizvākotā katlā aknas sautē mīkstas. Ābolus sagriež 1 cm biezās šķēlēs, viegli apcep.

Sautētas aknas ar sīpoliem pasniedz ar apceptajām ābolu šķēlēm, pārkaisa sasmalcinātus zaļumus.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Sastāvdaļas

1. Aknas
600 g
2. Sīpoli
250 g
3. Ūdens vai buljons
1 glāze
4. Kviešu milti
1 ēd.k.
5. Eļļa
4 ēd.k.
6. Saldskābi āboli
4 gab
7. Skābs krējums
1 ēd.k.
8. Sāls
9. Pētersīļu zaļumi


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk