Vista ar burkāniem

 03. novembris 2009 20:45 Recepte  skatījumi: 3665



Vistu sadala porciju gabalos. Sīpolus sagriež plānās ripiņās, burkānus sarīvē. Sautējamā katlā ielej karstu ūdeni. Kārtām liek vistas gabaliņus, tad sīpolu ripiņas, pēc tam burkānus un atkal vistas gabaliņus, sīpolus, burkānus. Tomātu biezenim pievieno etiķi, sāli, sasmalcinātu ķiploku, piparus, pārlej burkāniem. Katlu aizvāko un uz mazas liesmas (vai cepeškrāsnī) sautē 35 - 45 minūtes.

Sautējumu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pasniedz ar irdeniem rīsiem, lapu, redīsu salātiem.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Sastāvdaļas

1. Vista
1 gab
2. Sīpols
300 g
3. Burkāni
400 g
4. Sviests
50 g
5. Tomātu biezenis
1 1/2 ēd.k.
6. Etiķis
1 ēd.k.
7. Sāls
8. Ķiploks
1 gab
9. Pipari
3 gab
10. Ūdens
1 glāze
11. Pētersīļu zaļumi


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk