Seksa laikā pikanti vārdi?

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu.

„Seksa laikā bieži izsaku tādus vārdus, par kuriem pēc tam kaunos. Kā kontrolēt, ko saku? Man liekas, ka tas ir iemesls, kāpēc manā dzīvē tik bieži mainās sievietes.” Atbild seksologs Arturs Šulcs.

FOTO: Shutterstock.com

„Tas noteikti nav iemesls, kāpēc Tavā dzīvē bieži mainās sievietes. Runājot par vārdiem, es varētu Tev sniegt pilnvērtīgāku konsultāciju, ja zinātu, kuri ir tie vārdi, kas tiek izteikti seksa laikā un kas vēlāk sagādā lielu kaunu. Ik vienā kultūrā ir vārdu krājums, kas attiecināms uz seksa jomu un ir lietojams. Tajā pašā laikā šie vārdi tiek uzskatīti par lamuvārdiem, līdz ar to mūsos tiek ieaudzināts uzskats, ka tos lietot nav pieklājīgi. Bet tas tā nav. Ja ielūkojamies portālā www.dainuskapis.lv, tur ir sastopami visdažādākie vārdi. Minēšu dažus piemērus:
„Ai, āzīti murmulīti,
Nepis kazas vakarā,
Pis rītā saulītē,
Tad būs balti kazlēniņi.

Vai, vai, meitenīte,
Tavu tauku petenīti!
Iesavēla pipelīte
Kā tai tauku podiņā.

Jānīts manim pisti prasa,
Es tev pisti vis nedošu;
Pis manā kurpītē,
Ne manā pežiņā.”

Tautasdziesmās minētie it kā nepieklājīgie vārdi sev nes līdzi noteiktas vibrācijas. Tā ir attiecīgās sfēras vārdu kultūra, kas tomēr jāpieņem. Un šie vārdi nav netīri. Tie drīzāk ir svēti vārdi. Ja seksa laikā Tu tos izsaki, bet, piemēram, partnerei tie šķiet apkaunojoši, jautājums ir, vai arī pats sekss viņai šķiet netīrs. Ja Tev ir vēlēšanās draudzenei vai sievai pateikt, ka viņai ir skaista pežiņa, saki to, ja gribi viņā ielikt savu pipelīti, saki arī to. Tas ir viens no veidiem, kā runāt par seksu. Un par seksu ir jārunā.
Ja seksa laikā Tu partneri nosauc par māti, jādomā, vai starp Tevi un Tavu mammu ir pilnībā pārgriezta nabassaite. Tev jāapzinās, ka esi pieaudzis, ka Tev un mātei katram ir sava dzīve. Šādā gadījumā rēķinies ar to, ka Tava sieviete var negribēt gulēt ar it kā dēlu. Ja seksa laikā Tu piesauc bijušās sievietes, ļoti nopietni jāstrādā pie tā, lai Tu emocionāli izbeigtu iepriekšējās attiecības. Jācenšas saprast, kāpēc tās izbeidzās, ko man tas nozīmē un, ja biju atbildīgs par nesaskaņām, kā tikt galā ar vainas sajūtu.”

 

Reklāma
Reklāma