Rīgas jaundzimušo un bērndārznieku vecākiem pabalsti būs!

Pretēji Rīgas domes Finanšu depertamenta ierosinājumam apcirpt 50 latu pabalstu vecākiem, kuru bērniem nav atradusies vieta bērnudārzā, kā arī neizmaksāt 100 latu pabalstu jaundzimušo rīdzinieku vecākiem, vakar Rīgas Dome apstiprināja šī gada budžetu, kurā līdzekļi pabalstiem piešķirti!

Foto no bērnu dārza Sparģelītis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no bērnu dārza Sparģelītis

Tāpat kā līdz šim visi vecāki, kuru bērni vēl tikai gaida rindā uz bērnu dārzu kādā no Rīgas pašvaldības pirmsskolas mācību izglītības iestādēm, varēs pieteikties 50 latu pabalstam.

Tāpat netiks atņemta nauda arī jaundzimušo vecāku pabalstiem. Par katru jaundzimušo, kura tētim vai mammaai 12 mēnešus pirms mazuļa piedzimšanas deklarētā dzīvesvieta bijusi Rīga, ģimene var pieteikties 100 latu piedzimšanas pabalstu.

Vismaz līdz šī mācību gada beigām papildus nauda piešķirta arī pirmklasnieku brīvpusdienām. Kopumā pirmklasnieku brīvpusdienas finansē valsts, bet tā kā Rīgā izmaksas ir lielākas nekā valsts piešķirtie 80 santīmi, pašvaldība piemaksā trūkstošos 20 santīmus.

Informāciju palīdzēja sagatavot Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Indra Vilde un  Rīgas domes Labklājības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Brice

Reklāma
Reklāma