Auksts cālis ar citrona mērci

 25. oktobris 2009 12:10 Recepte  skatījumi: 2609



Gatavošanas laiks: 1 st, no tās 40 - 45 minūtes cepeškrāsnī

4 personām

 

Vistu pārdala uz pusēm. Iekšpusi pārkaisa ar sāli un liek cepamā traukā. Cep cepškrāsnī 225 grādos 40 - 45 minūtes. Atdzesē. Vistas pusītēm noņem ādiņu un sagriež nelielos gabalos. Kārto traukā.

Medu kopā ar vīnu un ūdeni izkausē mērenā temperatūrā. Maisījumu atdzesē. Pievieno citronu sulu. Liek ledusskapī. Atdzesē. Atdzesētai mērcei pievieno majonēzi un saldo krējumu. Mērci pārlej aukstajiem vistas gabaliņiem. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Pasniedz ar rīsiem, salātiem un maizi.

Cāli var gatavot arī kā silto ēdienu: gatavu ēdienu uzkarsē cepeškrāsnī 225 grādos 15 - 20 minūtes vai mikroviļņu krāsnī  (maksimālā jauda 800 W) 6 - 8 minūtes.

Sastāvdaļas

1. Sāls apm.
1 tējk.
2. Medus
2 ēd.k.
3. Baltvīns vai ūdens
1 ēd.k.
4. Citrona sula
2 ēd.k.
5. Karijs
1 - 2 tējk.
6. Majonēze
100 g
7. Saldais krejums
100 g
8. Pētersīļi


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk