Kā sieviete ar apģērbu uzrunā vīrieti. Skaidro pāru attiecību eksperts

Apģērba stilam nav nozīmes, taču liela loma veiksmīgu, piepildītu attiecību veidošanā ir arī tērpam, kas patīk pašam cilvēkam un kādā viņa vai viņš jūtas ērti. Ar apģērbu mēs vispirms veidojam attiecības paši ar sevi, kas ir pirmais solis, kurš jāsper, lai izveidotu reālas un pilnvērtīgas attiecības ar otru cilvēku.
Ar apģērbu mēs vispirms veidojam attiecības paši ar sevi.

FOTO: Shutterstock.com

Ar apģērbu mēs vispirms veidojam attiecības paši ar sevi.

Izcel to, kas patīk pašam

Apģērba izvēle – tā ir cieņa pirmām kārtām pašam pret sevi. Mēs parasti izceļam tās ķermeņa daļas, kuras mums pašiem patīk, tās, kuras gribam, lai ievēro arī citi un tām pieskaras, – mūsu erogēnās zonas. Mēs gribam piesaistīt baudu, un apģērbs ir erogēno zonu karte, kas parāda, kas konkrētam cilvēkam sagādā baudu un kam ir jāpievērš uzmanība – tas ir domāts, lai citi to pamanītu un arī lietotu šīs vērtības.

Ja tu esi ievērojis, ka tev patīk izdaiļot noteiktas ķermeņa vietas, dari to – ar to tu pieņem savu ķermeni un kontaktējies ar apkārtējo pasauli – skaisti, cilvēciski un droši. Kostīms var būt ļoti vienkāršs, klasisks, lietišķs, bet, ja tajā ir kāda mežģīņu aproce, tā ir ziņa: es esmu jūtīga, seksuāla, es mīlu savu ķermeni, un, ja tu vēlies, tu vari ar mani iepazīties. Turklāt nav svarīgi, cik cilvēkam ir gadu – cilvēki ir seksuāli līdz savai pēdējai dzīves stundai.

 

Tīrs un atbilstīgs apģērbs

Nereti tiek uzdots jautājums – kas ir tās lietas apģērbā un sievietes ārienē, kuras vīrieši uzskata par nepievilcīgām? Visnepievilcīgākais ir netīrs un nevīžīgs apģērbs, uz kura ir ēdienu un, piemēram, menstruāciju traipi. Lai arī tajā pašā laikā var mīlēties mēnešreižu laikā. Taču tas ir līdzīgi kā ar pienu – tikko izlijis piens nav pretīgs, bet, ja tas ir sasmacis, tad gan nav patīkami. Apģērbā būtiska nav mode, bet gan tā sakoptība.

Kas vēl? 

 

Nevajag aukstā laikā staigāt ar pārāk īsiem svārkiem, jo tas izraisa žēlumu un nesekmē erotisku jūtu rašanos. 

 

Nenoliedzami, bikses ir ļoti ērts apģērba gabals, tomēr vīriešiem laiku pa laikam patīk sievietes redzēt svārkos vai pat kleitā. Apgalvojums, ka svārki vai kleitas netiek valkātas, jo nav atbilstošas ķermeņa formas, ir nepārliecinošs, jo ir tik dažādu fasonu minētie apģērbi. Lai arī kāds ir tavs ķermenis, pieņem to, jo tas ir redzams. Ja neesi pārliecināts par sevi, nekāds apģērbs vai aksesuāri tevi nepadarīs pievilcīgu.

 

Vai vīriešiem patīk lakoti nagi?

Nagi var būt lakoti, bet labāk, ja tie ir dabiski. Ja tie ir milzīgi gari kraukļa nagi, tie nereti asociējas ar filmām par dažādiem briesmoņiem, japāņu cīņām, lāča nagiem. Vai bērnu var pārtīt ar tādiem nagiem? Tas gan nekādā gadījumā nenozīmē, ka sieviete, kurai ir bērns, nevar taisīt manikīru saviem nagiem! Ar rokām, līdz ar to arī ar nagiem, vīrietim saistās pieskāriens: ja sieviete maigi pieskarsies man, tad pieskarsies maigi arī manam bērnam. Daudziem vīriešiem šķiet, ka viņi par to nedomā, tomēr tas ir zemapziņas līmenī. Ir pāri, kuriem attiecībās patīk asākas emocijas, ko izraisa skrāpējumi, kodumi, tomēr tam nav nepieciešami gari nagi – saskrāpēt var arī tāpat. Nagi nenoliedzami ir veids, kā pievērst uzmanību. Tie parāda, ka tevī ir enerģija.

 

Reklāma
Reklāma

Kādi mati un apmatojums patīk vīriešiem? 

Vīriešiem patīk dažādi mati un to īpašnieces. Viens gan ir skaidrs – ja tie ir pārāk pārdedzināti pie friziera vai ikdienas kopšanas rezultātā, tas nav nekas jauks. Tāpat ne pārāk lielu sajūsmu izraisa frizūra, kura ir nedabiska, jo svarīgs ir ne tikai izskats, bet arī tas, kādas sajūtas mēs otrā radām. Un šajā gadījumā – vēlmi pieskarties. Sievietēm nereti nepatīk vīrieša bārda, kas ir dažu dienu ataugusi, jo tā duras. 

 

Savukārt vīriešiem nepatīk, ja sievietes klēpis ir nedaudz ataudzis. Ja tas ir pavisam skūts, tad lieliski. Un patīk arī, ja tā apmatojums ir dabiski garš – tāds, kāds tas ir.

 

Nenoliedzami, uzmanību piesaista atšķirīgais – pirms kāda laika vienai manai kolēģei bija zēngalviņa. Visi mati bija izspūruši uz visām pusēm. Kad viņa gāja pa kāpnēm lejā, man visu laiku gribējās viņu noglāstīt. Es to viņai teicu, viņa pasmējās un ļāva man to izbaudīt. Jā, arī mati ir glāstīšanas un erotikas instruments.

 

Kosmētika, rotaslietas, tetovējumi un kurpes

Runājot par kosmētiku, daudziem vīriešiem ļoti nepatīk, ja tā ir uzklāta nevērīgi un kaut kā ir par daudz. Abas šīs lietas pret sievieti izraisa nožēlu. Biedē biezs skropstu tušas slānis, jo tad īsti negribas skūpstīt sievietes acis.
Par rotaslietām – vienmēr ir interesanti vērot, ko sieviete, izmantojot rotaslietas, izceļ, jo ar to palīdzību sievietes uzsver savas erogēnās zonas, izceļ to, kas viņām pašām šķiet pievilcīgs un interesants. Ja sieviete labprāt valkā auskarus, tā ir zīme, ka tās ir pieskārienu jutīgas; ja viņai uz bikšu kabatas ir kāds akmentiņu rotājums, viņa vēlas, lai šai ķermeņa daļai tiktu veltīta lielāka uzmanība.

Ar tetovējumiem ir jāuzmanās – nereti gadās, ka ar tiem cilvēki izstāsta savu problēmu. Tāpēc vienmēr svarīgi ir apzināties, ko tu ar to vēlies pavēstīt.

Man nepatīk kantainas formas apavi, jo tas asociējas ar norobežošanos. Bet kopumā apavi var būt ļoti interesants koptēla elements, jo arī laikapstākļiem adekvātus apavus var piemeklēt ar odziņu. Ar apaviem cilvēks var parādīt savu dinamiku, ikdienas ritmu un noskaņojumu.

 

Vissvarīgākais elementssejas izteiksme

Tu vari vilkt mugurā, ko vien vēlies, vari akcentēt visu pēc kārtas, tomēr sejas izteiksmei ir ļoti liela nozīme – vai cilvēks ir garīgi brīvs un atvērts pasaulei, vai noslēgts. Ja viss pārējais ir pareizi, kā pēc stila rokasgrāmatas, bet tu sevī nes saspringumu un atsvešinātību, iekšēji nebūsi sevi pieņēmis, vienalga izskatīsies slikti.

Arturs Šulcs, seksologs 

Saistītie raksti