Kičīgs un skaists cienasts Helovīnu galdam! Ķirbis un saldumi dažādos veidos

 30. oktobris 2015 11:00 Recepte  skatījumi: 21792

31. oktobrī, visu svēto dienas priekšvakarā, laiks svinēt Helovīnu. Pie mums attieksme pret šiem svētkiem ir visvisāda – dažiem tie ir gaidītākie svētki, citi tos nesvin nemaz. Bet gan vieniem, gan otriem varētu būt interesanti paspēlēties ar Helovīnu tematiku savās virtuvēs, it īpaši, ja ģimenē ir bērni. 



Kopā ar bērnu pagatavojiet šokolādes zirneklīšus! Foto no Dansukker arhīva.


ĶIRBJU ZUPA
Sastāvdaļas

600 g ķirbja
50 g sviesta vai margarīna
1 ēd. kar. niedru cukura
3/4 l piena
1/2 tējk. muskatrieksta
1 saspiesta ķiploka daiviņa
1 tējk. sāls
1/2 tējk. piparu
Pagatavošana
Sagriež ķirbi mazos gabalos. Izkausē katlā taukvielas un viegli apbrūnina ķirbja gabalus. Pievieno niedru cukuru, ļauj tam izkust. Maisot pievieno pienu. Pievieno ķiploku, muskatriekstu, sāli un piparus. Ļauj vārīties zem vāka 20 minūtes. Samaisa zupu ar mikseri vai izberž caur sietu. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno garšvielas. Zupu pasniedz siltu kopā ar maizi.

TAUPĪGĀS ĶIRBJU PANKŪKAS
Sastāvdaļas

soda   
2 glāzes milti    
2 olas     
½ litri ķirbju      
Sāls pēc garšas    
Pagatavošana
Paņem bļodā neapēstos ķirbjus, saspaida kopā ar pienu, pieber šķipsniņu sāls, piesit olu, pieber miltus un pieber tējkarotes galiņu sodas, visu sajauc un liek uz pannas pa karotei. Pankūkas ēd ar brūkleņu ievārījumu un ābolu mizu tēju. Cienasts gatavs!

ZIRNEKLĪŠI
Sastāvdaļas

100 g sviesta vai margarīna
150 ml pūdercukurs ar šokolādes garšu
300 ml auzu pārslu
2-3 ēd. kar. stipras, aukstas kafijas
Rotājums
Kokosrieksta skaidiņas
Pūdercukurs ar zemeņu garšu
Lakricas nūjiņas
Pagatavošana
Pavirši sajauc cepamos taukus un pūdercukuru ar šokolādes garšu. Pievieno auzu pārslas un kafiju. Izveido apaļas bumbiņas, kuras izvārta kokosrieksta skaidiņās. Izveido arī mazākas bumbiņas, kuras kā galvu uzliek uz bumbiņām ar kokosriekstu skaidiņām. Sajauc pāris ēd. kar. pūdercukura ar zemeņu garšu ar nedaudz ūdens un uzpilina mazajām bumbiņām - kā acis uz galvas. Sagriež lakricas nūjiņas gabalos un pievieno kā zirnekļa kājas.

ZIRNEKĻU KŪKA
Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
2 olas
300 ml niedru cukura
150 ml kviešu miltu
1 ēd. kar. vaniļas cukura
3 ēd. kar. kakao
Glazūra
25 g sviesta vai margarīna
200 ml pūdercukura ar šokolādes garšu
25 ml silta piena
1 tējk. vaniļas cukura
Rotājums
200 ml pūdercukura
1 olas baltums
Saldumi
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Ieziež formu ar noņemamā malām (apm. 25 cm diametrā) ar rīvmaizi. Izkausē cepamos taukus. Kārtīgi sakuļ olu un niedru cukuru. Sajauc kviešu miltus, vaniļas cukuru un kakao un pievieno maisījumam. Pievieno cepamos taukus. Maisījumu ielej veidnē. Cep krāsns vidusdaļā aptuveni 25 minūtes. Ļauj atdzist formā. Glazūrai sajauc margarīnu, pūdercukuru ar šokolādes garšu, siltu pienu un vaniļas cukuru un pārklāj pār kūku. Sakuļ olas baltumu un pūdercukuru. Izveido zirnekļa tīklu pār kūku. No saldumiem izveido zirnekli un ievieto zirnekļa tīklā.

VISTA AR KIRBJIEM UN BURKĀNIEM
Sastāvdaļas

pētersīļu sakne   
2 burkāni     
ķirbis     
2 gab. vistas filejas   
2 paciņas rīsu   
sāls, pipari pēc garšas   
Pagatavošana
Novāra rīsus. Sagriež gabaliņos vistas fileju, kubiciņos ķirbi, ripiņās burkānus un pētersīļu saknes. Gaļu apcep. Kad brūna, pievieno burkānus un pētersīļus, pievieno garšvielas. Zem vāka sautē, kamēr gandrīz mīksti. Tad pievieno ķirbjus. Kad viss gatavs, pievieno rīsus, vēl brītiņu pasautē un - labu apetīti!

ZIRNEKĻU KĒKSI (15 gabali)
Sastāvdaļas
100 g margarīna
75 ml piena
150 ml niedru cukura
2 olas
250 ml kviešu miltu
2 ēd. kar. kakao
1 tējk. cepamā pulvera
2 ēd. kar. vaniļas krēma pulvera vai 1 1/2 ēd. kar. kartupeļu miltu un 1 tējk. vaniļas cukura
Rotājums
Lakricas nūjiņas
Krāsainas konfektes
Pagatavošana
Izkausē margarīnu un pievieno pienu. Ļauj sakarst, bet neļauj vārīties. Sakuļ olu un pievieno nedaudz cukura. Sajauc kviešu miltus ar cepamo pulveri, vaniļas krēma pulveri un kopā ar piena maisījumu pievieno olas maisījumam. Piepilda papīra formas cepešpannā vai kēksiņu plātni. Cep kēksus krāsns vidusdaļā 225 grādos apmēram 12 minūtes. Ļauj atdzist. Izrotā.

SPOKU MAIZĪTES (15 gabali)
Sastāvdaļas
100 g margarīna
75 ml piena
150 ml niedru cukura
2 olas
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. vaniļas cukura
1 ēd. kar. kartupeļu cietes
2 ēd. kar. kakao pulvera
250 ml kviešu miltu
Rotājums
pūdercukurs
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 225 grādiem. Izkausē margarīnu, pielej pienu un sakarsē neuzvārot. Sajauc olas ar cukuru. Sajauc miltus, cieti, kakao pulveri, vaniļas cukuru, cepamo pulveri. Pievieno šo maisījumu pamīšus ar piena maisījumu klāt pie olu maisījuma. Sadala mīklu pa 15 papīra formām vai kēksiņu plātni. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 12 minūtes. Ļauj atdzist. Izgriež no papīra acis un muti un uzliek virsū maizītēm. Pārkaisa pāri pūdercukuru. Noņem papīra gabalus ar pinceti vai asu nazi.

PIENA ZUPA AR ĶIRBJIEM UN KARTUPEĻIEM
Sastāvdaļas

400 g piena   
400 g ūdens   
200 g ķirbju   
150 g kartupeļu   
50 g burkānu   
30 g sviesta   
sāls   
Pagatavošana:
Burkānus sarīvē skaidiņās, liek katliņā sakarsētā sviestā un apcep, pielej verdošu ūdeni, pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, sāli un vāra 5 - 8 minūtes. Pēc tam pieliek kubiņos sagrieztu ķirbi. Kad visi dārzeņi mīksti, pielej pienu un uzvāra.

ZEMESRIEKSTU SALDUMI
Sastāvdaļas

250 ml cukura
400 ml zemesriekstu
Pagatavošana
Ieliek cukuru cepešpannā un izkausē mērenā temperatūrā, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg. Noņem pannu no uguns un iemaisa zemesriekstus cukurā. Uzlej maisījumu uz cepamā papīra. Kad plāksne sāk atdzist, sagriež to četrstūros.

 

 

Citas ķirbju receptes lasi šeit!
Receptes no Dansukker .



0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk