Cūkgaļas un svaigu kāpostu plācenīši

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Samaltai gaļai pievieno uz sakņu rīves sarīvētus svaigos kāpostus, sasmalcinātu sīpolu un olu, sāli piparus, rīsus un pamatīgi samaisa. Veido plācenīšus, apviļā miltos un apcep sakarsētos taukos, pēc tam liek katliņā, pārlej ar aso tomātu mērci un ūdeni, karsē 10 - 15 minūtes.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Trekna cūkgaļa - 150.g
  • Asā tomātu mērce - 1.glāze
  • Tauki
  • Kviešu milti
  • Sāls, maltie pipari
  • Pusapvārīti rīsi - 1.ēd.k.
  • Sīpols - 1.gab
  • Ola - 1.gab
  • Svaigi kāposti - 150.g
  • Ūdens - 1/2.glāze