Cūkgaļas un svaigu kāpostu plācenīši

 22. oktobris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 5943



Foto: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/


Samaltai gaļai pievieno uz sakņu rīves sarīvētus svaigos kāpostus, sasmalcinātu sīpolu un olu, sāli piparus, rīsus un pamatīgi samaisa. Veido plācenīšus, apviļā miltos un apcep sakarsētos taukos, pēc tam liek katliņā, pārlej ar aso tomātu mērci un ūdeni, karsē 10 - 15 minūtes.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Trekna cūkgaļa
150 g
2. Asā tomātu mērce
1 glāze
3. Tauki
4. Kviešu milti
5. Sāls, maltie pipari
6. Pusapvārīti rīsi
1 ēd.k.
7. Sīpols
1 gab
8. Ola
1 gab
9. Svaigi kāposti
150 g
10. Ūdens
1/2 glāze


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk