Biešu zupa ar svaigiem kāpostiem

 19. oktobris 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 12947


Karstam buljonam pievieno salmiņos sagrieztus burkānus, sasmalcinātas garšsaksnes, kubiņos sagrieztus kartupeļus un kāpostus. Kad dārzeņi mīksti, pievieno sakarsētas sarīvētas bietes ar aso tomātu mērci, sāli, piparus, cukuru, citronskābi, lauru lapu. Zupu uzvāra, pievieno sasmalcinātus ķiplokus. Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem, skābu krējumu.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Skābs krējums
2. Gaļas buljons
800 g
3. Varitas bietes
400 g
4. Svaigi kāposti
300 g
5. Burkāns
1 gab
6. Pētersīļa sakne
7. Kartupeļi
100 g
8. Asā tomātu mērce
1 ēd.k.
9. Lauru lapas, pipari, sāls
10. Ķiploki
2 - 3 daiviņas
11. Zaļumi


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk