Svētku augļu salāti

 16. oktobris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 6560



Foto: Viktorija Kuprijanova


Gatavošanas laiks: 20 - 25 min + ievilkšanās

4 personām

 

Uzkarsē vīnu, ananasu sulu un piparmētras. Atdzesē. Kivi nomizo un sagriež šķēlītēs. Mango sagriež daiviņās, izņem kauliņu. Daiviņas nomizo. Ananasus sagriež. Zemenes pārgriež uz pusēm. Visu kārto 1 lielā vai 4 mazos trauciņos. Pārlej ar mērci. Uz dažām stundām liek vēsumā.

Izkausē šokolādi un tajā līdz pusei iemērc katru ķirsi. Kad šokolāde uz ķiršiem atdzisusi un sabiezējusi, ar tiem rotā salātus.

Salātus var gatavot arī no konservētiem persikiem, bumbieriem un ananasiem. Ja ir vēlēšanās, mērcei var pievienot liķieri. Brīnišķīga piedeva būs saldējums.

Sastāvdaļas

1. Kivi
2 gab
2. Mango
1 gab
3. Konservētas ananasu šķēlītes apm.
400 g
4. Svaigas vai saldētas zemenes apm.
230 g
5. Mērcei: baltvīns vai ābolu sula
150 g
6. Ananasu sula no konserviem
100 g
7. Maltas piparmētras
1/2 tējk.
8. Rotājumam: šokolāde, ķirši
1/2 tējk.


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk