Degošie banāni

 16. oktobris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 4649



Gatavošanas laiks: apmēram 15 min

4 personām

 

Pannā ar augstām malām izkausē taukvielas. Pievieno cukuru, rīvētās apelsīnu miziņas, sulu vai liķieri. Mērci vāra, līdz tā nedaudz sabiezē.

Banānus nomizo, liek mērcē. Banānus sautē, līdz tie kļūst mīksti. Reizēm apgroza. Svarīgi, lai mērce un banāni būtu ļoti karsti, kad tiek sākta dedzināšana.

Pielej konjaku un aizdedzina. Banānus aplaista ar mērci, lai liesmas noplaktu.

Karsto desertu pasniedz ar saldējumu

Sastāvdaļas

1. Sviests vai margarīns
2 ēd.k.
2. Tumšais cukurs
2 ēd.k.
3. 1 apelsīna rīvētas miziņas
4. 2 ēd.k. svaigas apelsīnu sulas vai 3-4 ēd.k. citrusu liķieris
5. Mazi, stingri banāni
4 gab
6. Dedzināšanai: konjaks
50 g


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk