Kad rokas paliek par īsām

Daudziem cilvēkiem pēc 40 gadiem parādās grūtības ar redzi tuvumā. Sākumā, lasot sīku tekstu neviļus kļūst nepieciešams nedaudz attālināt tālāk nekā parasti, pēc tam vēl un vēl tālāk... Un pienāk brīdis, ka pietrūkst pat „pašas garākas rokas”. Tas ir neparasti, neērti, traucē darbu. Dotā situācijā cilvēkam palīdz brilles.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.


Agrāk Jūs lietojāt brilles tālumam, kuras jums palīdzēja redzēt objektus attālinātus, vairāk par 5 metriem, un lasāmbrilles, ar kurām bija iespēja redzēt tuvāk par 40 cm. Tas bija neērti, jo visu laiku bija jāmaina brilles. Pēc tam parādījās bifokālās lēcas, ar kurām bija iespēja gan lasīt, gan redzēt tālumā ar vienām brillēm. Bet šādas brilles neļāva skaidri redzēt vidējos attālumos, piemēram, datoru, kas nedeva iespēju justies brillēs pilnīgi komfortabli. Pateicoties jaunām progresīvām lēcām visas iepriekš minētās grūtības tika novērstas.
Brilles ar progresīvajām lēcām biežāk iesaka cilvēkiem, kuriem ir nepieciešami divi briļļu pāri – viens tālumam, otrs tuvumam un arī tiem, kuriem ir laba redze vienā no zonām (tālums vai tuvums). Tas ir nepieciešams lietotāja ērtībai, lai nevajadzētu noņemt un uzvilkt brilles, mainot nodarbošanās raksturu, vai arī skatīties virs brillēm.
Progresīvās lēcas ir viens lēcu pāris priekš visiem attālumiem. Jūs uztverat apkārtējo vidi, nesasprindzinot acis. Progresīvā lēca brillēs vizuāli neatšķiras no parastas lēcas un tas nozīme, ka nav iespējams noteikt, vai jūs esiet sasniedzis noteiktu vecumu vai vēl nē. Piemēram, bifokālās lēcās vecumu nosaka lasīšanas lodziņš, tas ir labs arguments tiem, kuri negrib akcentēt savu vecumu. Skatoties no ārpuses lodziņš vai segments uz bifokālās lēcas strādā kā maza lupa, palielinot jūsu apakšējos plakstiņus un zonu zem acīm. Šāds vizuālais efekts ne vienmēr Jums būs labvēlīgs.
Progresīvās lēcas tiešām nav aizvietojamas profesionālajā darbībā. Progresīvās brillēs jums būs komfortabli un droši sarunas laikā, braucot pie stūres, strādājot pie datora, vai vienkārši pavadot laiku mājās savā krēslā ar avīzi rokās, ik pa laikam uzmetot acis uz televizoru.
Tomēr nevajag domāt, ka progresīvās lēcas ir brīnumlīdzeklis jebkuros dzīves apstākļos. Nevajag brīnīties, kad optiķis vai optometrists vaicās par jūsu nodarbošanās veidu, piedāvās tikai tādus briļļu ietvarus, kuri ir piemēroti progresīvām lēcām vai brīdinās jūs par dažām niansēm, valkājot progresīvās brilles.
Progresīvās lēcas ir tāds pats zinātnes un tehnikas izgudrojums kā televizors, mobilais telefons vai dators. Tāpēc izvēloties progresīvās lēcas jūs sastapsieties ar vairāku ražošanas firmu un lēcu veidu piedāvājumu. Mēs Jums neiesakām vadīties galvenokārt pēc cenas, bet pievērst uzmanību tam, kādas paaudzes ir lēcas. Optiķu un optometristu profesionālisms palīdzēs Jums izdarīt pareizu izvēli, jo iet runa par jūsu acīm, tas nozīme par jūsu veselību.

Esiet veseli!

Reklāma
Reklāma