Lauku zupa franču gaumē

 14. oktobris 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 17001



Foto: Shutterstock.com


Gatavošanas laiks: apm. 35 minūtes

4 personām

Sēnes atkausē, notecina un nedaudz sasmalcina. Tad liek zupas katliņā un vāra, līdz iztvaikojis liekais šķidrums un sēnes iegūst krāsu. Notīra burkānus un pētersīļus. Noskalo puravu. Visus dārzeņus sagriež kubikos. Tad tos pievieno sēnēm un nedaudz apbrūnina. Pēc tam pārkaisa miltus un samaisa. Pielej gaļas buljonu un vāra 10 - 15 minūtes. Saputo olas dzeltenumu ar saldo krējumu. Noceļ katliņu no plīts un iejauc olas - krējuma maisījumu. Maisījums zupu iebiezina un tā kļūst samtaina. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus. UZMANĪBU! Kad zupa ir iebiezināta, to nedrīkst vairāk vārīt.

Saldētu sēņu vietā var izmantot konservētas vai sālītas sēnes.

Zupa lieliski garšo ar svaigu maizi.

Sastāvdaļas

1. Saldētas jauktas sēnes apm.
175 g
2. Saldais krejums
100 g
3. Olas dzeltenums
1 gab
4. Gaļas buljons (no kubika)
800 g
5. Kviešu milti
1 ēd.k.
6. Pētersīļu saknes
1 - 2 gab
7. Puravs
1 gab
8. Burkāni
2 gab
9. Margarīns vai sviests
1 ēd.k
10. Sāls un pipari
100 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk