Ceptas reņģes ar kariju

Ilustrācija: Jānis Beķeris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrācija: Jānis Beķeris

Gatavošanas laiks: apmēram 25 minūtes

4 personām

 

Reņģu filejas noskalo un labi notecina. Kārto uz virtuves dēlīša ar ādiņu uz leju. Pārkaisa ar sāli, kariju un sasmalcinātiem maurlokiem. Zivis saliek kopā pa divi ar filejas pusēm. Apviļā miltos. Cep no abām pusēm pannā sakarsētās taukvielās, līdz reņģes iegūst skaistu krāsu.

Reņģes pasniedz ar kartupeļu biezeni un vārītiem brokoļiem.

Ceptas reņģes var papildināt ar dažādām garšvielām.

Reklāma
Reklāma

Maurlokus var aizstāt ar sīki sagrieztu puravu.

 

Sastāvdaļas

  • Reņģu filejas - 600.g
  • Sāls - 3/4 - 1.tējk.
  • Karijs - 1.tējk.
  • Maurloki - 1.saišķītis
  • Rudzu vai kviešu milti apm. - 50.g
  • Margarīns vai sviests - 2 - 3.ēd.k.