Liesmojošais ķirbju saldējums

 12. oktobris 2009 8:00 Recepte  skatījumi: 5824



Ķirbi novāra un atdzesē ledusskapī. Iegūto masu pievieno vaniļas saldējumam, labi iemaisa un ieliek saldētavā.
No mīklas, kas var būt pavisam vienkāršs biskvīts, izspiež 12 pamatnītes. Var izmantot kādu formiņu, kas ir apmēram 10 cm diametrā.
Uz sešām no izspiestajām pamatnītēm liek lielas saldējuma bumbas. Pārējās sešas pamatnītes liek virsū un nedaudz piespiež. Atstāj ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm.
Olu baltumus stingri saputo ar 60 g cukura. Atlikušo cukuru puto ar olu dzeltenumiem. Kad masa kļuvusi gaisīga, tai pievieno saputotos olu baltumus, viegli iecilā.
Cepeškrāsni uzkarsē uz 220*C.
Saldējuma lodes kopā ar biskvīta pamatnīti, turot aiz apakšas, iegremdē saputotajā olu masā. Pārklājumam ir jābūt vienmērīgam, tajā nedrīkst būt caurumiņu. Cep krāsnī līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Liķieri uzsilda. Tam jābūt ļoti siltam.
Liesmojošos saldējumus pasniedz uz siltiem šķīvjiem. Rotā ar svaigiem ķirbju gabaliņiem un piparmētru lapiņām. Liķieri aizdedzina un pārlej pāri lodēm. Nedrīkst liet pārāka daudz, citādāk saldējuma lodes var sadegt!
Labu apetīti! :)

Iesūtījusi: Laura Lazdupa, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Sastāvdaļas

1. Vaniļas saldējums
400 grami
2. Olu baltumi
3 gab.
3. Olu dzeltenumi
4 gab.
4. Novārīts ķirbis
100 grami
5. Cukurs
80 grami
6. Liķieris
50 grami


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk