Recepte skaistai un veselīgai dzīvei

 09. oktobris 2009 10:00 Reklāmas projekts  skatījumi: 7358

Kā jūs domājat – ko ir izdevīgāk audzēt un pēc tam pārdot: tomāta stādu, kas dod lielu ražu - vienādi skaistus un sarkanus augļus, kas pēc ķīmiskas apstrādes nebojājas nedēļām ilgi, vai stādiņu, kura raža varbūt nav tik liela un arī tomāti katrs ir citā lielumā?



Publicitātes foto.


Protams, tomātu, kas dod lielu ražu un kā raža nebojājas nedēļām ilgi. Arī graudaugus ērtāk ir izaudzēt laukā, kas tiek apstrādāts ar ķīmikāliju un ir nevainojami tīrs no nezālēm.

Šādi apstrādāta raža aug griezdamās, to var ilgi saglabāt un tās ražošanā ieguldāmās izmaksas ir salīdzinoši lētas. Bet vai šāda, ķīmiski apstrādāta pārtika, ir labākā izvēle, ja domājam par savu un savu bērnu veselību? Bez tam mēs, sievietes, vēlamies būt skaistas – un jo ilgāk, jo labāk. Un mūsu veselība taču vistiešākajā veidā ietekmē mūsu skaistumu!

 

 

FOTO: Pankūkas no bioloģiskajiem miltiem.

Lai gan ikdienā daudzi no mums mēdz lietot vārdus ekoloģisks un bioloģisks, ne visiem tomēr ir skaidra izpratne, ko tad tas īsti nozīmē. Īsumā: bioloģiskā pārtika tiek ražota, neizmantojot nekādus ķīmiskos preparātus un minerālmēslus, tās pārstrādē nav atļauts izmantot mākslīgos aromatizētājus vai garšas pastiprinātājus; savukārt, audzējot dzīvniekus, to pārtikā netiek izmantoti ģenētiski modificēti augi. Zemniekam ir jāsaimnieko līdzīgi kā mūsu vecvectēviem, lai saimniecībā izaudzētu bioloģisku produktu, proti, neizmantojot ķīmiskos palīglīdzekļus. Laukus jāmēslo ar kūtsmēsliem, bet lopiem jāatļauj ganīties aplokos.

Lai pircējs būtu drošs, ka pārtika, kas tiek marķēta kā bioloģiskā pārtika, tāda patiešām arī ir, bioloģisko saimniecību darbību regulē ļoti stingri Eiropas Savienības noteikumi. Vismaz reizi gadā tiek veiktas stingras pārbaudes, lai pārliecinātos, ka konkrētie produkti ir atbilst marķējumam bioloģiskā pārtika. Ja pārbaudes laikā tiek konstatēts, ka noteikumi tiek pārkāpti, atļauja lietot šo marķējumu tiek atņemta. 

FOTO: Mājās ceptas maizītes.

 

Šobrīd Latvijā piedāvājums kļūst arvien plašāks – mēs varam iegādāties gan saskaņā ar bioloģiskās pārtikas principiem audzētus dārzeņus un augļus, gan gaļu un piena produktus. Šobrīd piedāvājuma klāsts ir kļuvis vēl lielāks – nu mēs varam gatavot arī maizi un konditorejas izstrādājumus, izmantojot bioloģiskos miltus Hercogs. „Tas ir apsveicami, ka arī Latvijas uzņēmumi, ne tikai zemnieki, pievēršas bioloģisko produktu ražošanai, jo šādi ražota pārtika ir gan veselīga, gan arī sniedz labumu apkārtējai videi – Latvijas daba tiek pasargāta no toksiskajām un noturīgajām ķīmiskām vielām,” atzīst Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas padomes locekle, bioloģisko produktu veikala Latvijas Ekoprodukts valdes priekšsēdētāja Irēna Danga.

Lai milti varētu tikt saukti par bioloģiskiem, to ražošanas procesā tiek skrupulozi ievēroti augsti iekšējās kvalitātes sistēmas standarti. Šo miltu ražošanā izmantojamos graudus glabā atsevišķos rezervuāros, lai izslēgtu jebkādu iespēju, ka bioloģiskie graudi un milti tiktu sajaukti kopā ar parastajiem graudiem vai miltiem. Tikai tad, ja šie un vēl citi noteikumi tiek ievēroti, milti iegūst tiesības saukties par bioloģiskajiem miltiem.

FOTO: Hercogs bioloģiskie kviešu milti.

Dzīve mums apkārt ne vienmēr ir droša, stabila un paredzama, taču tev pašai ir iespēja saviem mīļajiem sniegt to labāko – pirkt bioloģiskos dārzeņus un augļus, izcept maizi vai kūkas no bioloģiskajiem miltiem un kopā ar savu ģimeni izbaudīt prieku, ko sniedz izcila, ar ķīmiju nesabojāta garša!

 

/REKLĀMAS PROJEKTS/
 



0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk