Sievasmātes mēle - konservs ziemai

 08. oktobris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 25192




Šī recepte derēs nepāraugušiem kabačiem, kuriem nav cieta miziņa. 3 kg kabačus, nemizotus sagriež 4 daļās. Ja  vajag, tad šķērsām uz pusēm, lai ieiet 0,5 l burkās. 1 kg sarkanie saldie pipari (salmiņos), 200 g eļļas, 0,5 l  burka asā tomātu mērce, 200 g cukurs, 2 ēd. kar ar kaudzi sāls, 100 g 9% etiķis, 100 g ūdens, 05 tējkar. asie (sarkanie) pirari, 150 gr ķiploki. Visu katlā vāra 40 min, ķiplokus, izspiestus caur ķiploku spiedi, pieliek pašās beigās. Karstus liek 0,5 l burkās un sterelizē 15-20 min. Karstas aizvāko, un tālāk kā parasti. Šī recepte derēs tiem, kam garšo "kreptīgi" ēdieni. Man gan ilgi neturas, jo ļoti ātri tiek apēsti.

Iesūtīja: Zanda Ukase
 

Sastāvdaļas

1. Kabači
2. Sarkanie asie pipari
3. Ūdens
4. Etiķis
5. Sāls
6. Cukurs
7. Asā tomātu mērce
8. Eļļa
9. Ķiploki


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk