Kūka "Ķirbītis"

 07. oktobris 2009 14:00 Recepte  skatījumi: 10987




Apakšā apaļajā formā liek smilšu mīklu, to pirms pildīšanas ar ķirbju masu cepeškrāsnī cep gandrīz gatavu.
Ķirbju masa sastāv no tvaicētiem (vai vārītiem un kārtīgi notecinātiem) un sastampātiem ķirbjiem (kādas 2 glāzes ķirbju biezeņa lielajai cepamformai), pāris atsevišķi ar cukuru saputotām olām, saldā krējuma (nepilnas paciņas), puses citrona sulas un sarīvētas citrona miziņas, kā arī lieku klāt bagātīgi kanēli. Ķirbju biezeni un visu pārējo sajauc kopā un pilda pusgatavajā smilšu mīklā Tad liek krāsnī un 200 grādos cep, līdz masa sabiezē. Ēd ar putukrējumu, saldējumu, vai tādu pašu.Īsts gardums mazuļiem :)

 

Iesūtījusi: Anete Rebāne, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Sastāvdaļas

1. Smilšu mīkla
2. Cukurs
3. Ķirbji
4. Olas
5. Saldais krejums
6. Citona sula
7. Kanēlis


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk