Rīsu putra ķirbī

 06. oktobris 2009 10:40 Recepte  skatījumi: 6276


Veselam ķirbim nogriežas aukšējā micīte vāka veidā. Siena maliņām jābūt 1,5 cm biezumā. Rīsu novāra līdz gatavībai atsevišķā katliņā kopā ar pusi izņēmto ķirbi. Atdzesēt tad pievienot klāt pacinju saldā krējuma, 100 gr sviesta. 60 gr cukura un 1 glāzi izmērcētas rozīnes. Olas atdala baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus pievieno izgatavotajā masā. Pēc garšas pievieno kanēli un sāli. Olas baltumus uzputot un pievienot pagatavotajā masā un visu kārtīgi samaisa. Masu pārlikt ķirbī aizvērt ar ķirbja vāciņu ko sākumā nogriezām. Cept cepeškrāsnī 180 C līdz putra sabiezē. apmēram 20 minūtes.

              

Iesūtījusi: Una Jadrevska, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

                                      

Sastāvdaļas

1. Olas
5 gb.
2. Kanēlis
5 gr
3. Rozīnes
1 glāze
4. Cukurs
60 gr
5. Sviests
100 gr
6. Saldais krejums
200 gr
7. Rīsi
1 glāze
8. Vesels ķirbis apm.
2 kg
9. Sāls
pēc garšas


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk