Ņuki - kartupeļu un ķirbju klimpas

 04. oktobris 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 7805


 

Kartupeļu un ķirbju klimpas, ko mēdz dēvēt arī par ņukiem, pagatavot ir gana vienkārši. Vajadzīgs ap 600 gramiem ķirbja, ko sagriež gabaliņos un mazā ūdens daudzumā apvāra vai uzcep cepeškrāsnī mīkstus. Tāpat mīkstus katlā vāra 300 gramu kartupeļu, no kuriem pagatavo biezeni. Ķirbi izberž caur sietu un abus biezeņus sajauc, pievienojot 150 gramu miltu, 80 gramu rīvēta Parmezāna siera, muskatriekstu, sāli un piparus pēc garšas. Beigās iemīca mīklā vienu olu un visu liek uz kādu stundu ledusskapī atdzesēties. Mīklai jābūt tādai, no kuras var veidot klimpas, bet ne pārāk miltainai, jo tas maina ņuku garšu. Pēc tam, mērcējot tējkaroti aukstā ūdenī, veido klimpas, ko apvāra sālsūdenī. Ņuki jāvāra pavisam īsu brīdi un tūlīt pēc uzpeldēšanas jāņem ārā no ūdens, citādi tie var izšķīst. Klimpas pasniedz ar rīvētu sieru, saldo krējumu vai sviestā apceptiem zaļumiem.

 

Iesūtījusi: Silvija Gorjačova, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Sastāvdaļas

1. Kartupeļi
300 g
2. Milti
150 g
3. Rīvēts parmezāna siers
80 g
4. Ola
1 gab
5. Muskatrieksts, sāls, pipari
6. Ķirbis
600 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk