Ķirbja biezeņzupa

 01. oktobris 2009 14:00 Recepte  skatījumi: 12032



 

1.Vāram buljonu no vistas krūtiņam; 600-700gr ūdens, sāls, pipari, lauru lapa
2.Nomizot visas saknes, balto daļu puravus vai sīpolu sagriezt pusriņķīšos,kartupeļus nelielus salmiņus,burkāni uz rīves,ķirbi kubiņos.
3.Labāk gatavot pīlē (katliņā), Ieliet eļļu, apcept sīpolus, burkānus, kartupeļus, cepjam 1.min., tad liekam klāt ķirbi, 100gr vistas buljonu, vāku virsū un sautē 25 min kad saknes ir gatavas.
4.Sieru sarīve, sagriež kubiņos vistu krūtiņas, sasmalcina zaļumus, tad sagriež baltmaizi kubiņos un apcep nelielā daudzuma eļļas, pieliekot klāt sasm. ķiploku, saknēm pielej klāt atlikušo buljonu un vāra 2 min.Tad visu sablenderē, klāt liekam citrona sulu, sarīvēto sieru sasm. atlikušo ķiploku vistu kubiņos, sāli, piparus, samaisam un dodam uzvārīties. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem un pieliekam grauzdiņus,siera vietā var likt skābu krējumu,kā kuram garšo.
LABU APETĪTI!

 

 

Iesūtījusi: Ludmila Štāla, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Sastāvdaļas

1. Zaļumi:pētersiļi,ķinza
2. 2 ēd k citrona sula
3. Sāls,pipari,lauru lapa
4. Ķirbis
700 gr
5. Vistu krūtiņa
500 gr
6. Kartipeļi
2 gab
7. Burkāni 2 gab
8. Siers cietais
50 gr
9. Puravi var parasto sīpolu
10. Ķiploks
3 daiviņas
11. 1 ēd.k sviesta
12. Baltmaize


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk