Marinēti ķirbīši Vitas gaumē

 01. oktobris 2009 12:00 Recepte  skatījumi: 10187



 

Ķirbjus sagriež apm.3 cm lielos gabaliņos, samaisa ar cukuru, sāli,  etiķi, nomizotām  ķiploku daiviņām,krustnagliņām,pipariem un 1 l ūdens. Traukam uzliek vāku un ļauj ievilkties diennakti. Nākamajā dienā visu to vāra uz lēnas iuguns -  līdz ķirbji ir kļuvuši caurspīdīgi.(apm.10-15 min) Tad ķirbjus liek cepeškrāsnī izkarsētās burciņās, pievieno piparmētras zariņu un aizvāko .

Marinētos ķirbīšus parasti liek galdā Ziemassvētkos, bet tos var ēst arī ikdienā, izmantot  kā ēdiena piedevu..Ļoti garšo bērniem.Ķirbis ir vitamīnu karalis.

Labu apetīti!

 

Iesūtījusi: Vita Gruniča, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Sastāvdaļas

1. Piparmētras zariņi(var nebūt)
2-3 gb
2. Etiķis 5%
1/4 l
3. Citrona miziņa rīvēta
1 gb
4. Ķiploki
2 daiviņas
5. Sāls
1 ēd/k
6. Cukurs
250 g
7. Ķirbji
1 kg
8. Krustnagliņas nedaudz
15-20 gb
9. Melnie pipari
10 gb


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk