Ķirbju kūka ar āboliem un brūklenēm

FOTO: Shutterstock.com

Ķirbi sagriež kubiņos, pielej pāris karotes ūdens un sautē mīkstu. Padzesē un sablenderē. Nomizo 2 ābolus, sagriež šķēlītēs. 2 ābolus sviestā apcep, pārkaisa 2 ēd.k. cukura un vēl pacep līdz āboli karamelizējas. Ķirbim pievieno olas, 100 g cukuru, kanēli, cepumu drupačas, cepamo pulveri, iemaisa ceptos ābolus. Masu liek ietaukotā veidnē un pārliek ar 3 ābola šķēlītēm, pārkaisa brūklenes un atlikušo cukuru. 200 grādos cep cepeškrāsnī apm. 50 min.

Šo kūku gatavoju arī tētim, kuram ir cukura diabēts. Tikai tad cepumus lieku diabētiskos (var nopirkt RIMI pie diabētiķu prod., paciņas forma kā Selgai, nav dārgi), bet cukura vietā diabētisko cukuru un beru mazāk kā receptē paredzēts. Tētim ļoti garšo :)

 

 

 Iesūtījusi: Līga Bandeniece, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sviests.pikucīts cepšanai
  • Ķirbja mīkstums - 500 .grami
  • Āboli - 3.gab.
  • Olas - 2.gab.
  • Cukurs - 200.grami
  • Cepumu drupačas - 1/2.glāze
  • Cepamais puiveris - 1.tējkarote
  • Brūklenes - 1.sauja
  • Kanēlis