Ķirbja kliņģeris

 30. septembris 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 13540



Foto: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/


 

Ķirbi izsutina ar pāris karotēm ūdens, izrīvē caur sietu vai saspiež ar dakšu un mazliet atdzesē. Siltā ķirbja masā izšķīdina raugu, pievieno miltus, lai mīkla būtu pamīksta un uzraudzē. Pieliek izkausētu taukvielu, cukuru, sāli, garšvielas, miltus un labi samīca. Beidzot pievieno rozīnes un marmalādi un viegli samīca. Mīklai ļauj uzrūgt. Veido kliņģeri vai garenus kukulīšus. Liek uz sagatavotas plāts, pārziež ar olu, var pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem. Cep līdz gatavs pārbaudot ar koka irbulīti - lai mīkla neliptu pie koka. Labu apetīti!!!

 

 

Iesūtījusi: Aiga Eriņa

Sastāvdaļas

1. Milti
pēc vajadzības
2. Ķirbis
500 gr
3. Sviests vai margarīns
100 gr
4. Cukurs
200 gr
5. Sāls
1/2 tējkarote
6. Raugs
25 gr
7. Rozīnes, marmalāde
3 ēdamkarotes


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk