Ķirbju biezenis ar auzu pārslām

 30. septembris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 7817



Nomizo ķirbi un sagriež maziņos gabaliņos. Saber katliņā un aplej ar ūdeni tā, lai ūdens knapi nosedz ķirbjus. Ķirbji jāizvāra mīksti, tad jāpielej piens (cik katram patīk), jāpieliek sāls, cukurs un viss ar kartupeļu stampu jāsamīca.Tad pieber auzu pārslas - cik katram tīk, un liek vārīt, līdz auzu pārslas gatavas. Auzu pārslu vietā var likt gan mannu, gan jebkuras citas pārslas. Kad biezenis gatavs - var pasniegt ar sviestu, kad biezenis ir atdzisis - var ēst ar ievārījumu.

 

 

 Iesūtījusi: Iveta Drancāne, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Sastāvdaļas

1. Ķirbis
2. Auzu pārslas
3. Cukurs
4. Piens


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk